Dacă zăpezile iernii au acoperit, cum-necum, datoriile băcăuanilor la întreținere și căldură, sosirea primăverii readuce în atenție această gravă problemă socială. Între timp, acestea au crescut, iar riscul întreruperii furnizării apei reci și a celei calde menajere îi stresează din nou pe locatari. Cum credeți că se poate ieși din acest carusel fără sfîrșit? Este vina furnizorilor, care practică prețuri mari, a beneficiarilor, care refuză să plătească, ori a ambelor părți?
Emilia Cîtea, 31 de ani, administrator de asociație: „Părerea mea este că beneficairii sînt de vină pentru că nu plătesc la timp. Tot amînă plata datoriilor și astfel se adună sume foarte mari. Ei sînt singurii vinovați”.
Teișor Șușter, 42 de ani, mecanic: „Cred că ambele părți sînt de vină. Într-adevăr, și prețurile furnizorilor sînt mari, dar nici oamenii nu-și plătesc datoriile la timp. Dacă ar face-o nu s-ar mai acumula sume atît de mari”.
Neculai Ciobanu, 57 de ani, pensionar: „Depinde. Și unii și alții sînt de vină. Prețurile sînt mari, în general, nu numai la furnizorii de apă caldă și căldură, așa încît, lumea efectiv nu are de unde să mai scoată atîția bani și din acest motiv nu-și plătesc datoriile”.
Angelica Radavoi, 42 de ani, confecționer: „Depinde și de persoane. Una e să aibă cu ce să plătească și să amîne, sau să nu vrea și alta e să nu aibă cu ce să-și achite datoriile; ei poate vor, dar dacă nu au cu ce…”
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns