În ton cu practicile guvernanților, de la 1 ianuarie anul viitor vom fi obligați să suportăm noi majorări de taxe și tarife la servicii de tip notarial: taxe de timbru, judiciare, tranzacții imobiliare și cele de moștenire. Obișnuiți cu astfel de surprize și atenții guvernamentale care ne afectează bugetul, acestea nu ne mai surprind: unde-i lege, nu-i tocmeală! Întrebarea zile: pînă unde credeți că mai poate fi întinsă ața acestor dări, care cresc și nu se mai opresc?
Rodica Olan, 52 de ani, pensionară boală: „Cînd ești nevoit să faci o anumită vînzare și ajungi la notar, n-ai încotro decît să scoți bani din buzunar, asta dacă vrei să o faci legal. Nu știu cîte scumpiri și alte biruri vom mai plăti, dintr-o pensie de 3.800.000 trăim două persoane și, în primul rînd, plătim toate cheltuielile pentru apartament. E greu, dar ce să faci!”
Mihai Apreotesei, 60 de ani, pensionar: „E inadmisibil, cum să se scumpească tot mereu cîte ceva? Ba o taxă, un impozit, facturile la întreținere, iar acum și aceste taxe notariale. Asta e chiar exagerată, trăim chiat atît de bine să ne permitem mereu cîte o majorare sau penalizare?”
Viorica Cilibiu, 42 de ani, casnică: „Cred că o să ajungem ca pe vremuri, cînd pentru o vînzare făceam doar acte de mînă, nicidecum realizate la notar. Nu avem bani nici pentru a cumpăra o casă, dar nici să plătim și astfel de taxe. E foarte grea viața din ziua de azi și se pare că cei ce iau astfel de măsuri ne-o îngreunează și mai tare”.
Victoria Sociu, 40 de ani, vulcanizator: „Eu prefer să fac un act legal, chiar dacă e o simplă vînzare a unui obiect nu chiar atît de valoros. În acest caz riscurile sînt reduse la minim, și nu rămîi doar cu un act de mînă care nu are nici o valoare legală. E mai scump, dar merită. Nu face să riști, mai ales dacă e vorba de cumpărări/ vînzări de case, sau obiecte cu valori mari”. (A consemnat Alina Tănăsescu)
Lasă un răspuns