Deplasarea în siguranță prin oraș, la ore mici sau înaintate – nici nu se poate pune problema de așa ceva. Atacul „la drumul mare”, mai ales după căderea întunericului, nu este o noutate pentru băcăuani. Scopul de regulă – jaful, victime fiind atît copii, femei, oameni în vîrste și persoane singure. Cum am putea scăpa de acest coșmar ne propun chiar concitadinii noștri:
Vasile Rotaru, 52 de ani, fierar- betonist: „Ar trebui mai multă implicare din partea organelor abilitate și de ce nu o lege mult mai aspră care să pedepsească drastic astfel de fapte. La noi în țară nu se întîmplă așa ceva, probabil din acest motiv sînt atîtea crime, violuri și furturi”.
Daniela Gît, 33 de ani, operator PC: „Organele abilitate ar trebui să fie mai răspunzătoare, mai mulți gardieni în locurile publice și în acelea unde se pot întîmpla, eventual, astfel de fapte. S-a ajuns la niște situații absolut îngrijorătoare și foarte grave. Am o fiică de 12 ani și, deși e destul de mare, nu o las singură nicăieri”.
Mariana Murărescu, 48 de ani, laborant: „Cred că, dacă e să se întîmple ceva rău, se întîmplă indiferent de cîți de mulți gardieni ar fi. Cetățenii ar trebui să fie mai educați și mai responsabili. Cazul tînărului înjunghiat în parc îți dă fiori și trebuie să ne gîndim că astfel de fapte se petrec destul de des. Legea ar trebui să prevadă sancțiuni mult mai drastice în aceste situații”.
Dana Murărescu, 23 de ani, cofetar: „Eu lucrez pînă seara tîrziu, dar vă spun că nu mi s-a întîmplat niciodată așa ceva, nici măcar să asist la astfel de situații. Ar trebui poate mai mulți gardieni publici și patrule de polițiști. O mare vină o avem și noi cetățenii. Sînt multiple cauze care determină fenomenul infracționar”. A consemnat Alina Tănăsescu
Lasă un răspuns