Deprinderile frumoase la copii se formează de la vîrste preșcolare, prin stimularea interesului și a pasiunii pentru muzică, teatru, balet, arte plastice. Zilele de week-end sînt cele mai potrivite pentru vizionarea de spectacole și expoziții. Întrebările anchetei de astăzi: care este oferta instituțiilor băcăuane de cultură pentru cei mai mici dintre spectatori? Obișnuiți să mergeți sau să vă duceți copii la spectacolele acestora?
Elena Mihăilă, 34 de ani, contabil: „În ultimul timp nu am mai reușit să duc copilul la astfel de spectacole. Din păcate, timpul nu îmi prea permite. Ofertele acestor instituții sînt suficiente și ar fi bine dacă acești copii ar beneficia de ele, pentru că acolo au ce să învețe. În primul rînd, cred că-și pot dezvolta vocabularul, imaginația, creativitatea”.
Ovidiu Blaga, 32 de ani, zidar: „Mi-ar fi plăcut să-l pot duce, dar timpul scurt pe care ni-l petrecem împreună nu-mi permite. Eu nu prea stau acasă; sînt mai tot timpul plecat. În schimb, băiatul meu merge cu cei de la grădiniță și cu educatoarea. Oricum, este bine dacă părinții reușesc să-și ducă copiii la teatru sau la film”.
Daniel Ariton, 13 ani, elev: „Cred că sînt destul de mare să merg și singur la teatru sau la film. Am depășit vîrsta cînd mă duceau părinții. Acum ei îmi dau bani, iar eu mă duc singur, bineînțeles și cu copiii de la bloc. Merg de două, chiar de trei ori pe lună la diferite spectacole și îmi place. Am foarte multe de învățat”.
Răzvan Angheluș, 12 ani, elev: „Eu merg de vreo două ori pe lună la film. Ultima dată am fost acum două săptămîni. Cred că e bine să meargă copiii la teatru, film, spectacole, expoziții, concerte, pentru că au ce să învețe”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns