Rafo Oneşti va fi vândută prin negociere directă, potrivit declaraţiilor Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul special al companiei, preluate de economica.net. Termenul pentru depunerea documentaţiei este de 15 aprilie, iar preţul de pornire de 44,625 milioane de dolari. Majoritatea investitorilor interesaţi sunt externi.
CITR a alăturat documentaţiei prezentate investitorilor potenţiali şi raportul Conpet, distribuitorul tradiţional al produselor Rafo Oneşti, care arată necesarul investiţiilor în timp şi bani pentru repornirea instalaţiilor. Din acest motiv, Tribunalul Bacău a amânat pentru 16 mai data deciziei de intrare (sau nu) în faliment a rafinăriei.
„Există mai multe discuții cu potențiali investitori, majoritatea din afara țării (n.r. – potrivit unor surse locale, investitorii care s-au arătat interesaţi sunt din China, ei arătându-se interesaţi și de Carom și de termocentrala din Borzești). Au avut loc vizite la rafinărie și sunt în desfășurare proceduri de Due Diligence efectuate de către potențiali investitori. Răspunsul CONPET a fost anexat documentelor de prezentare a rafinăriei din dorința de a pune la dispoziția clienților noștri informații cât mai complete și edificatoare în procesul de analiză”, răspund oficial reprezentanţii CITR la solicitarea economica.net.
Conducta Bărăganu – Mărtineşti – Oneşti, un punct nevralgic
Adresa transmisă de Conpet şi adăugată la dosarul Rafo Oneşti arată că „reluarea transportului pe conductă se poate face dacă se îndeplinesc următoarele condiţii: derularea unui program de lucrări de reparaţii a conductei de 20″ Bărăganu – Mărtineşti – Oneşti, care va dura aproximativ 1- 2 ani; asigurarea de către viitorul investitor a stocului de operare al conductei 20, Bărăganu – Rafo Oneşti, de circa 42.000 tone ţiţei”.
CITR spune că „Valorificarea se va face prin negociere directă. CITR, în calitate de organizator al procedurii de vânzare prin negociere directă, anunță potențialii cumpărători că termenul limită pentru depunerea documentației de participare și a ofertei angajante este data de 15 aprilie. Prețul de pornire este de 44.625.000 USD plus TVA”.
Tribunalul Bacău a dat, joi, 28 martie, un nou termen de judecată în procesul prin care ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, a cerut intrarea în faliment a societății Rafo Onești. Noul termen este 16 mai, când instanța vrea să știe exact care este datoria rafinăriei către creditori și care justifică cererea de intrare în faliment. (sursa: economica.net)
Lasă un răspuns