Strada Mihai Viteazul, din centrul orașului, a devenit raiul pariorilor. Pe circa 500 de metri sunt îngrămădite nu mai puțin de 5 cazinouri, 8 case de pariuri și o agenție loto.
Numărul acestora a crescut simțitor în ultimii ani, iar industria jocurilor de noroc din România a depășit 1 miliard de euro. Loteria Română, Max Bet şi Superbet Betting & Gaming sunt cei mai mari jucători de pe piaţa locală a jocurilor de noroc.
Liderul pieţei este Loteria Română, compania de stat controlată de Ministerul Finanţelor, avut o cifră de afaceri de 897 mil. lei, un profit net de 66 mil. lei şi un număr de aproximativ 2.500 de salariaţi.
Pe locul secund în top se află grupul Superbet, cu o cifră de afaceri cumulată de 595 mil. lei în 2018, în creştere cu 40% faţă de anul 2017, porivit datelor furnizate de reprezentanţii companiei. Grupul SuperBet, cofondat de antreprenorul sârb Sasha Dragic şi cel mai mare jucător privat de pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din România a avut un profit de peste 87 mil. lei în 2018 şi un număr de peste 3.300 de salariaţi.
Pe locul trei în clasament se află grupul Max Bet, organizatorul de jocuri de noroc care a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri cumulată de 571 de milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de anul 2017. În acelaşi timp, compania a raportat un profit net în valoare de 145 mil. lei în 2018, cu 44% peste nivelul din anul anterior.
Cele mai multe companii care activează în industria jocurilor de noroc sunt înregistrate în state precum Cipru, Malta sau Gibraltar, aceasta fiind o practică frecvent întâlnită în rândul jucătorilor din această industrie, ca urmare a regimului fiscal mai avantajos practicat de aceste state pentru firmele din industria jocurilor de noroc.
Legionarul a zis
Bacăul a devenit un fel de Monaco al Moldovei… Eu zic sa fim mândrii că suntem atât de bogați.
!!!! a zis
Ori suntem „mandrii ” ori nu suntem „mandrii” de scris se scrie cu un singur” i” ,respectiv „mândri” !!!
Ghiorgheee a zis
Legionarii și securiștii nu trebuie să scrie corect.
Mihai S. a zis
Inmultirea „cazinourilor”, pacanelelor, pariurilor sportive etc. si a magazinelor de haine second-hand e semn de saracie
Dortmund a zis
Am un amic care nu era exceptional la scoala, in schimb este genul de evreu care se descurca. Contabil de meserie, i s-a restrans postul pe care il avea la o banca. A primit compensatorii, s-a apucat de programare si a gasit un loc de munca pe undeva prin tara, ca programator junior. Au trecut vreo zece ani de atunci. Acum are 4000 de euro NET, lucreaza juma de luna online, jumate la firma din Bucuresti.
Daca ar fi ales sa se ia de pacanele in loc sa invete si sa creada in sansele sale, ar fi castigat aproape 50.000 de euro NET, constant, pe an ? Nu cred.
Ghiorgheee a zis
Păi o vrut să întreacă Oneștiul cu Bulevardul Oituz: 2 baruri cu păcănele și 2 farmacii, unele lângă altele. După ce că nu ai activitate cerebrală când ești tânăr și joci/bei, la bătrânețe (dacă o apuci) îți cumperi Magnesteron și alte medicamente „vitale”
Acidutzu a zis
Mai degraba iadul pariorilor…
Andra a zis
poate iadul lor..ca-si pierd baietii banii de mancare ..
Iuliana a zis
Așa de curiozitate întreb și eu … Mi-ați cerut acordul să postați o poza in care apar și eu ?? ?
Nesar a zis
De ce nu spuneți că jocurile de noroc înseamnă peste 7% din pibul României si peste 100 000 mii locuri de muncă !Vi se pare puțin?
Dani a zis
Romanului i place sa faca bani rapid fiindu i foarte lene sa munceasca. Cum prinde un ban cum vrea sa l inmulteasca la pacanele. Pacat ca de cele mai multe ori pleaca de acolo mai amarat decat a intrat spre progresul si imbogatirea patronilor de pacanele. Eu unu cand vad ce ciori stau la usa pacanelelor ma mir ca au oamenii curaj sa intre, sunt convins ca si daca castigi ceva nu ajungi cu banii acasa.