Nu mai puțin de 1.278 de candidați nemulțumiți de rezultatele obținute la BAC au depus contestații. Aceștia au avut posibilitatea luni, după afișarea notelor, să ceară recorectarea lucrărilor, dacă au considerat că au fost dezavantajați.
Pentru unii, aceasta ar putea face diferența între un bac promovat și unul ratat. Recorectarea lucrărilor se va face în alt județ. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În cazul în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie.
Aceasta este formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.Rezultatele la contestaţii vor fi afișate la avizierul centrului de examen, pe 13 iulie, conform calendarului.
După afișarea rezultatelor, rata de promovabilitate în județul Bacău este de 76 la sută.
Lasă un răspuns