• cetățenii care locuiesc pe străzile Calea Bîrladului și Calea Moldovei nu mai au voie să spargă asfaltul pentru a se racorda la rețelele subterane de apă și canalizare • șoselele au fost refăcute și nu pot fi sparte pînă nu expiră perioada de garanței a lucrării
Autoritățile locale au restricționat posibilitățile de racordare la rețelele de canalizare, alimentare cu apă potabilă și alte utilități pe arterele de circulație unde s-au executat, în ultimele luni, lucrări de reparații și refacere a covorului asfaltic. „Aceste lucrări beneficiază de o perioadă de garanție cuprinsă între 18 și 36 de luni, în funcție de gradul lor de complexitate. Ca atare, racordurile la rețelele de utilități care trec pe sub aceste străzi sînt interzise pînă la expirarea acestui termen și începerea unor noi lucrări de reparații”, a precizat Laurian Lucaș, viceprimarul municipiului Bacău. În aceste condiții, locuitorii străzilor Calea Bîrladului și Calea Moldovei, de exemplu, unde s-au executat lucrări de reparații în cursul anului terecut, care nu și-au racordat pînă acum locuințele la rețelele de canalizare sau apă vor trebui să aștepte pînă în 2003 pentru a putea face acest lucru.
În timp ce locatarii de pe cele două artere nu mai pot sparge asfaltul pentru diverse racorduri, în alte părți ale orașului continuă lucrările de reparații și modernizare a arterelor de circulație. Este vorba despre strada „Cornișa Bistrița”, unde, de curînd, au demarat lucrări de supralărgire a carosabilului cu trei metri și realizarea unor noi guri de scurgere a apelor pluviale și de străzile Arcadie Șeptilici, Vadu Bistriței, Mioriței, I.L. Caragiale și Milcov. În paralel cu aceste lucrări, pe străzile Oituz, 9 Mai (zona benzinăriei Shell), Bulevardul Unirii, Dumbrava Roșie, Nicolae Bălcescu, Constanței, General Gușe, Vasile Pârvan, Gheorghe Donici, Abatorului, Lunca Bistriței sînt plombate găurile de pe covorul asfaltic, iar pe străzile Aprodu Purice, Venus, Prelungirea Bradului, Izvoare, Înfrățirii, Digu Bîrnat, Harman Berescu și 22 Decembrie se execută reparații curente cu beton de ciment rutier. Trotuarele străzilor Mioriței, I.L. Caragiale, Vadu Bistriței, Milcov, precum și o mare parte din aleile din cartierele Mioriței, Ștefan cel Mare, Nicu Enea și Bucegi se află și ele în reparații.
Unul din cele mai ample proiecte se execută acum pe traseul drumului național DN 2, pe porțiunea ce se suprapune drumului european E 85. În această zonă se reface covorul asfaltic și se pun semafoare în undă verde pe străzile Republicii, Mărășești, 9 Mai, Bulevardul Unirii și Calea Romanului. Totodată vor fi lărgite intersecțiile din zona Tic-Tac, Liceul Sportiv, Liceul Economic și Autogară, precum și unele porțiuni de drum pe pe străzile Mărășești, Republicii și 9 Mai. Termenul de finalizare a acestor lucrări este prevăzut pentru sfîrșitul lunii septembrie. Și în acest caz, înainte ca proprietarii locuințelor să se apuce de lucrările de execuție la racorduri, ei trebuie mai întîi să solicite acordul primăriei. Dacă pînă acum acordul pentru începerea lucrărilor era dat doar în baza unui aviz, conform noii legislații acest lucru poate fi făcut doar după eliberarea certificatului de urbanism și a autorizației de construcții. Amenzile care se dau în cazul execuției lucrărilor fără autorizații de construcție sînt cuprinse între 20 și 100 de milioane de lei. (E.SOLOMON)
Lasă un răspuns