Pește cu roșii
Ingrediente: 2 kg pește, ceapă, ulei, bulion, roșii, făină, sare, piper, vin, verdeață.
Mod de preparare: Peștele curățat și spălat bine se porționează, se condimentează cu sare, piper, după care se prăjește ușor în ulei, fără a se rumeni, și apoi se scoate pe un platou. În uleiul rămas, se prăjește ceapa tocată mărunt, se adaugă făina și se trage în continuare pînă ce făina s-a rumenit. Se sting cu bulionul amestecat cu vin. Roșiile se opăresc, se curăță de coajă, se taie feliuțe. Se pun bucățile de pește în acest sos, iar deasupra roșiile tăiate și se dă vasul la cuptor pentru 20-25 minute. Cînd peștele este aproape gata, se presară verdeața tăiată mărunt și se mai lasă cîteva minute la cuptor. Poftă bună !
Lasă un răspuns