Pește înăbușit cu legume
Ingrediente:
Patru porții
Preparare: 10 min.
Timp de gătit: 4-5 min.
– 300 g legume verzi (spanac, fasole verde, mazăre);
– 4 fileuri de pește (șalău, cod) a 200 g fiecare;
– coajă de la o lămîie, tăiată fîșii;
– cîte 4 fire de mărar și pătrunjel verde;
– 2 ardei iuți roșii, curățați de semințe și tăiați fîșii;
Mod de preparare:
Așezați o foaie de hîrtie pe sită, lăsînd să atîrne pe margine suficientă hîrtie pentru a acoperi totul. Așezați un sfert din legume în sită. Așezați o felie de pește peste legume, presărați puțină coajă de lămîie, ardei iute, pătrunjel, mărar și condimentați cu sare. Împăturiți hîrtia cît să acoperiți bine peștele. Pentru a găti peștele trebuie o oală specială (de la Tefal sau Zepter) sau puteți improviza folosind o sită metalică. Așezați sita peste o oală cu apă clocotită, puneți capacul și gătiți la abur 4-5 minute, pîna fierbe peștele. Peștele e fiert cînd carnea devine mată și tare la atingere. Serviți cu orez și cu felii de lămîie. Poftă bună!
Lasă un răspuns