Îmbolnăvirile de rubeolă din rîndul elevilor de liceu, dar și a adulților, aduc în continuare la ușa secției de Boli Infecțioase zeci de bolnavi. Media consultațiilor zilnice din această secție se ridică la opt, dar sînt și zile în care diagnosticul de rubeolă este pus la un număr de 10-12 pacienți. În luna februarie, numărul îmbolnăvilor a crescut față de ianuarie, adolescenților și adulților diagsnoticați în secția Spitalului Județean alăturîndu-li-se alte sute de cazuri de școlari și preșcolari diagnosticați în secția pentru copii sau de medicii de familie.
„În secția noastră au fost înregistrate luna trecută 75 de cazuri de rubeolă, iar de la începutul lui februarie și pînă acum, alte 90 de cazuri. Numărul bolnavilor este, însă, mult mai mare, pentru că sînt și dintre cei consultați de medicul de familie. De multe ori și părinții care au fost cu unul dintre copii la medic și au aflat că acesta are rubeolă, la primele semne de boală ale celuilalt copil au pus diagnosticul singuri”, ne-a spus Cătălin Obreja, asistent medical în secția de Boli Infecțioase. Numărul total al îmbolnăvirilor de rubeolă din județ depășește cîteva sute. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică au depistat încă de luna trecută 24 de focare de rubeolă, acestea fiind în principal localizate în unități școlare.
Epidemia de rubeolă ar putea fi diminuată dacă persoanele expuse riscului de îmbolnăvire s-ar vaccina. Un astfel de vaccin poate fi făcut contra cost, chiar în secția de Boli Infecțioase-adulți din Spitalul Județean. În valoare de 350.000 de lei, vaccinul conferă imunitate pe viață împotriva a trei boli contagioase: rubeola, rujeola și oreionul. (C.D.)
Lasă un răspuns