-clinica este una foarte modernă, cu un înalt standard de performanță u ca premieră este faptul că acum se realizează și în Bacău operații de chirurgie refractivă și chirurgie pe retină
Cătălina CHIFU
Oficialități băcăuane din administrația publică și domeniul medical au participat, ieri, la inaugurarea Clinicii Oftalmologice Gauss, cu sediul în strada Ioniță Sandu Sturdza nr. 39. Urmare a unei investiții semnificative în aparatură și amenajare, noua locație completează rețeaua celor patru Centre Oftalmologice Gauss existente în Bacău, Moinești și Comănești. Printre participanții la eveniment s-au numărat viceprimarul Dragoș Luchian, subprefectul Dorian Pocovnicu, dr. Elena Stîngă, președintele Colegiului Medicilor, Dan Stoica, managerul Spitalului Județean de Urgență, dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Moinești. „Este un eveniment fericit pentru noi că putem să deschidem această clinică. Prin tehnologia achiziționată, clinica este una foarte modernă, cu un înalt standard de performanță. Eforturile noastre nu se vor opri aici, vom face tot posibilul pentru creșterea calității serviciilor”, a declarat, în deschidere, dr. Cristian Postolache, medic primar oftalmolog. „Noi, ca și administrație locală, am înțeles rolul sănătății și importanța atragerii de finanțări europene pentru acest domeniu. Vom continua investițiile în sistemul medical. Avem în proiect și înființarea unei stații SMURD, urmând chiar săptămâna viitoare să semnăm protocolul”, a arătat viceprimarul Dragoș Luchian.
Premiere chirurgicale în Bacău
În noua clinică se vor putea face investigații oftalmologice complexe cu aparatură de ultimă generație, intervenții chirurgicale pentru glaucom, strabism, cataractă, refractivă cu laser excimer, vitreo-retiniană prin microincizie, capsulotomii laser YAG și fotocoagulare laser pentru retinopatia diabetică. Clinica este dotată cu cea mai nouă tehnologie existentă pe plan mondial în domeniul chirurgiei oftalmologice. „Ca premieră este faptul că acum se realizează și în Bacău operații de chirurgie refractivă și chirurgie pe retină. Chirurgia refractivă constă în intervenția de reducere a dioptriilor astfel încât persoana să nu mai fie nevoită să poarte ochelari. De asemenea, chirurgia vitreo-retiniană se realizează printr-o tehnologie revoluționară care reduce foarte mult timpul de operație, spitalizare și vindecare. Pot fi abordate patologii complexe precum: dezlipirea de retină, retinopatia diabetică proliferativă, hemoragii intraoculare”, a explicat dr. Oana Chelaru Postolache, medic primar oftalmolog. În cazul chirurgiei cataractei, operațiile se realizează prin cea mai modernă tehnologie, prin incizii de doar 1,6 – 1,8 mm, cu o minimă invazivitate. De menționat este și faptul că durata intervenției în cazul acestor operații este foarte redusă, iar pacientul își recapătă în întregime capacitatea vizuală încă de a doua zi.
Lasă un răspuns