Modernizarea vechii hale de lactate din Piata Centrala a ajuns la final. Ieri, la orele prinzului, primarul Romeo Stavarache, Constantin Curcudel, directorul Administratiei Pietelor si constructorul, au taiat panglica inaugurala. Noutatea consta in faptul ca hala de brinzeturi a fost separata de hala de carne si in dotarile aferente. Vechea hala a capatat trasaturi moderne, cele 14 module fiind impartite pe specialitati. Asadar, sint trei standuri destinate comercializarii pestelui, cinci module pentru vinzarea carnii proaspete si sase chioscuri pentru valorificarea produselor din carne. Toate modulele sint racordate la reteaua de canalizare si beneficiaza de apa curenta. Hala de lactate se desfasoara in fata halei de carne, cu acelasi numar de mese. Standurile pentru flori au ramas in acelasi perimetru, floraresele mutindu-se deja cu marfa. „Intr-adevar, se vede diferenta intre un spatiu inchis si unul deschis. Conditiile sint propice comercializarii produselor, insa am fi dorit ca aleea dintre standuri sa fie mai larga, astfel incit sa ne permita o mai buna prezentare a prodiselor”, spune Tincuta Sicu. In imediata vecinatate a florariilor au fost construite sase noi module. „Cele 20 de standuri noi vor fi scoase la licitatie in vederea inchirierii in perioada 22 – 23 decembrie. Licitatia va fi cu strigare, pretul de plecare fiind stabilit la 11 lei/mp”, a spus Constantin Curcudel, director la Administratia Pietelor. Proiectul de modernizare al Pietei Centrale va continua anul viitor cu reabilitarea partii de jos. „Am inaugurat astazi prima jumatate a investitiei. Urmeaza ca in vara anului viitor sa inchidem si partea de jos, astfel incit comertul sa se desfasoare fara intrerupere in sezonul rece”, a spus Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau. Suprafata utila a noii hale este de 1.600 mp, valoarea investitiei fiind de aproximativ 1,7 milioane de lei.
Lasă un răspuns