Pentru înotătorii băcăuani prima jumătate a anului a fost una deosebit de fructuoasă. După succesele de la Campionatul Național în bazin acoperit al juniorilor I și II (n.r., 39 de medalii în contul SCM Bacău) și al seniorilor (11 medalii), sezonul de vară a venit să consfințească valoarea de necontestat a sportivilor și să lase fără replică lumea natației românești. La Campionatul Național în bazin descoperit de la București (11- 16 iunie a.c.) înotătorii băcăuani au urcat de 25 de ori pe podium. Deja zestrea adunată în 2002 a depășit pronosticurile de anul trecut. Trebuie ținut cont însă că mai este de disputat și Campionatul Național în bazin descoperit al juniorilor II, plus întrecerile continentale ale juniorilor și seniorilor, inclusiv Balcaniada, în care Bacăul este prezent cu nume de marcă: Simona Păduraru, Andreea Gabos, Andreea Szekeres, toate trei componente ale loturilor naționale de seniori și juniori. Fiecare dintre sportivele amintitite este în stare să aducă pe tărîmul natal trofee cu care puține țări se pot lăuda și nu ar fi pentru prima oară.
Simona (n.r., sportivă pregătită de antrenorul emerit Silviu Șalgău), cel puțin, are la ora actuală un palmares, inclusiv o participare la Jocurile Olimpice, cît să-i ajungă pentru cîteva vieți. Păduraru, Gabos și Szekeres au rămas în continuare în Capitală după încheierea „naționalelor” pentru a pregăti cum se cuvine, alături de ceilalți componenți ai lotului național, campania europeană care se apropie.
Juniorii s-au întors să dea Capacitatea și au reluat ieri antrenamentele
Nouă dintre sportivii care ne-au reprezentat la „naționalele” de vară au revenit duminică în Bacău întrucît aveau de dat socoteală și la școală. Majoritatea sînt elevi de clasa a opta, drept care nu puteau ocoli examenul de capacitate. „Nu concep ca vreunul dintre ei să lase școala pe planul al doilea și să nu promoveze. Am emoții mai mari decît ei și aștept cu sufletul la gură rezultatele examenelor încheiate ieri. Examenele de la școală sînt poate mai importante decît cele pe care le-au susținut în bazin unde s-au confruntat cu toată crema natației românești. Vreau să demonstrez, cu ajutorul elevilor mei, că școala poate să se înțeleagă foarte bine cu învățătura”, a spus Sanda Ștefănescu, antrenor coordonator al secției de înot de la SCM Bacău.
Nouă înotători încărcați de medalii
În rîndurile și fotomontajul care urmează îi vom prezenta, pe scurt, pe cei care ne-au umplut de bucurie prin rezultatele de la „naționale”, așa cum îi vede antrenoarea Sanda Ștefănescu.
*Oana Vasilescu
Este născută în 1987, a debutat la un campionat național la 9 ani, campioană națională la bras, acum specializată la fluture (vicecampioană). A venit la Bacău de la Tîrgu Mureș. Este elevă în clasa a 8-a la LPS Bacău. Pasiuni: flori, animale, literatură Sf.
*Andreea Kozminczuk
Anul nașterii este tot 1987. Este specialistă la bras (100 și 200 m), medaliată încă de la 10 ani în competițiile interne, inclusiv în proba „spate” și cu ștafeta de 4×100 m liber. Pasiuni: muzică, sport, desen.
*Daniela Benea
Născută în 1987 are ca probă de bază stilul crowl la care s-a umplut de medalii. Are în palmares locuri pe podium la seniori și juniori la mixt. Este pasionată de literatură și de muzică.
*Timeea Both
S-a născut în 1988. Vine de la Tîrgu Mureș și este specialistă și medaliată în probele de semifond. Încă junioară II, va avea un greu cuvînt de spus la Campionatul Național al categoriei sale ce va avea loc în perioada 18-21 iulie la București.
*Luiza Marghescu
Elevă în clasa a 8-a, Luiza s-a transferat la clubul băcăuan de la Turnu Severin. A fost campioană națională la bras și acum s-a reprofilat pe „fluture”.
*Carmen Rusu
Născută în 1988 a venit la SCM Bacău în 2001, de la Brașov. A cucerit medalii de argint și de bronz la spate, fluture și mixt la „naționalele” din 2001 și 2002. Talia sa o avantajează pentru marea performanță.
*Adrian Poiană
S-a născut în 1988. Este specialist la crowl, multiplu medaliat la toate categoriile de vîrstă prin care a trecut. Elev în clasa a 7-a la LPS Bacău.
*Sabin Jitaru
Născut în 1986, Sabin este considerat de către Sanda Ștefănescu drept un talent de excepție „însă cu handicapul înălțimii reduse”. Specialist la fluture și mixt, vicecampion național în aceste probe. Elev în clasa a 9-a la Liceul Letea, pasionat de calculatoare.
*Cosmin Petcu
S-a născut în 1987. A cucerit medalii la stilurile crowl, spate și bras. Triplu campion național în 2002. Locul 5 în clasamentul juniorilor I deși este junior II. „Cel mai valoros sportiv din echipă”, afirmă Ștefănescu. Este pasionat de animale, calculatoare și muzică. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns