Elevii claselor a IX-a si profesori de la Colegiul „Henri Coanda” Bacau au organizat la finele acestei saptamini o sarbatoare a clatitelor, dupa evenimentul frantuzesc cunoscut sub numele de „La Chandeleur”. Fetele au avut astfel ocazia sa exerseze nu doar retete de clatite ci si limba franceza. Concurentele au avut de reconstituit o reteta in limba franceza, de ghicit umplutura unor clatite si de rulat cit mai rapid 10 astfel de specialitati. Cistigatoarele, elevele Anca Hanu si Taluca Moisa, de la clasa a IX-e E, au primit obiecte de de bucatarie iar ceilalti concurenti, premii de consolare. „Obiceiul activitatii a avut dubla dimensiune, educativa si distractiva. Elevii au avut ocazia sa afle informatii noi despre cultura franceza, despre obiceiurile si traditiile culinare ale acestui popor. Ei stiu acum ca La Chandeleur nu este doar o sarbatoare culinara, ci si o sarbatoare crestina, laicizata treptat”, a subliniat profesoara Liliana Budau, purtatoare de cuvint a Colegiului „Henri Coanda”. Organizatorii, profesorii Violeta Coban si Alina Costin si bibliotecara Dana Pricop si-au propus sa faca din acest eveniment aflat la a doua editie o traditie a colegiului. (Laura HUIBAN)
MDA a zis
SI BIBLIOTECARA CE A FACUT? LE-A PUDRAT? …….
mimi a zis
Si uite asa se raspunde doleantelor lui Basescu . Ce nevoie mai avem decat de ospatari si tinichigii , de bucatari.Si gata acesta este noul curriculum.
a a zis
Pe vremuri, elevii liceului construiau avioane. Acum se fac clatite. Cool!… Ca pretext pt invatarea limbii franceze, sa zicem c-ar merge, altfel, m-apuca rasu-plansu.
alexandra a zis
si eu am participat si am luat si premiu poza mea????
Anonim a zis
Macar clatite sa invete sa faca !!! Cu cartea…mai usor !
Anonim a zis
Fata e colega mea dar se numeste raluca
burca alina petrina a zis
a fost o idee buna au mai invatat ceva