Între municipiul Onești, imediat după terminarea S.C.Chimcomplex S.A, și pînă la Adjud este necesară construirea a cel puțin șase poduri, pentru a scuti locuitorii acestei zone de calvarul ocolurilor zilnice, de zeci de kilometri. Între satul Chilia și Chimcomplex există doar un minipod foarte îngust și cu numai un singur sens de mers. Datorită acestui fapt, pentru a ajunge în Cioplești, Chilia, Corbul și Viișoara, mașinile de salvare, pompieri și poliție sînt nevoite să plece pe alte rute, fie prin Gura Văii, fie prin Căiuți. În plus, autobuzele nu circulă decît pînă la acest minipod, oamenii trebuind să parcurgă pe jos între 1 și 7 km. Și satele Florești și Vrînceni sînt izolate. Singura problemă este că un eventual pod ar trebui construit atît de către comuna Ștefan cel Mare, cît și de către comuna Căiuți. La doi kilometri distanță de șoseaua Onești – Adjud, în punctul numit „Tract”, ar fi necesar un alt pod, care să asigure accesul în satul Boiștea. Pe teritoriul comunei Coțofănești, locuitorii satelor Boiștea de jos și Văleni au mare nevoie de un pod peste rîul Trotuș, deoarece nu au avut niciodată măcar o simplă punte.
Sătenii din Lunca Dochiei, fiind izolați, sînt nevoiți să ocolească circa cinci kilometri pentru a ajunge în comuna Urechești. De aceea, ar avea nevoie de un pod care să fie construit la un kilometru, în aval de actualul pod C.F.R. de la Cornățel.
Pentru a putea ajunge la Onești, sătenii din Copăcești ocolesc 10 – 17 km, localitatea fiind situată pe un deal. Un pod le-ar rezolva și lor problemele. (Daniel GORUN)
Lasă un răspuns