Odată cu afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională s-a încheiat procesul de examinare al elevilor la finalizarea gimnaziului. În urma recorectării a circa 900 de lucrări, jumătate la română și jumătate la matematică procentul elevilor cu medii peste 5 la examen, în județul Bacău este de 71,94 la sută, ceva mai mic decât anul trecut, când a fost de 73 la sută. Numărul elevilor cu note de 10 a fost mai mic decât anul trecut, 14 față de 17.
Dacă ar fi să analizăm rezultatele în funcție de prezență și mediile peste 5 obținute de elevii care au intrat în sălile de examen, iată cum se prezintă topul liceelor.
La Colegiile „Ferdinand I”, „Gheorghe Vrânceanu”și „Vasile Alecsandri” toți elevii înscriși în evaluare au obținut medii peste 5. Alături de aceste trei colegii se află Liceul Tehnologic „Petru Rareș” și Școala „Ion Luca”, unde, deasemenea, toți candidații au luat medii peste 5.
Urmează în top, în ordine, elevii de la Școala 10 – 98.61%, Școala „Dr.Alexandru Șafran”- 98.31%, Colegiul „George Apostu” – 98.21%, Școala „Nicolae Iorga” – 97.30%, Școala „Spiru Haret” – 97.10%, Școala „Alexandru cel Bun” – 96.97%. Cu patru procente mai jos se situează Școala „Alecu Russo”, Colegiul Pedagogic, și, în ordine, școlile „Miron Costin”, „Constantin Platon”, „Alexandru Ioan Cuza”, „Mihai Drăgan”, „Ion Creangă”, „George Bacovia”, „Nicu Enea”, „Mihail Sadoveanu”. La 66, respectiv 60 la sută s-au oprit elevii de la Liceul „Anghel Saligny” și Școala „Domnița Maria”.
La coada clasamentului, fix jumătate dintre candidații înscriși la Evaluarea Națională au reușit să ia medii peste 5 la Școala „Octavian Voicu”, 40% la Școala nr.9 și doar 23% la Liceul cu program sportiv. O situație mai specială este la Școala Gimnazială 22, de la Penitenciar, unde nu există nicio notă de trecere.
Mai multe locuri decât absolvenți
Pentru clasa a IX-a, cursuri la zi, sunt disponibile 4.004 locuri, pentru seral sunt 56 de locuri și 84 de locuri la fără frecvență.
La învățământul profesional sunt 2.128 de locuri disponibile, iar la învățământul dual – 95 de locuri. Numărul de opțiuni este mai mare decât cel al absolvenților, respectiv 6.086 de absolvenți de a VIII-a.
După afişarea rezultatelor, în perioada 3-7 iulie 2019, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. La fel vor proceda și elevii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 12 iulie 2019. Trebuie să știți că admiterea la liceu se realizează pe baza notelor de Evaluarea Națională și din clasele V-VIII.
ko a zis
Vai de capul nost’? Cum sa fie Cuza, Miron Costin, Platon, Al cel Bun si Creanga sub Iorga, Safran, Haret, Arta…scoli blamate si evitate de parinti din motive greu de inteles!?!? Nu cumva dusul ca inecatii in clase de 38-40 e cheia insuccesului? V-ati dus la pomul laudat…ati cules!