Duminică, 18 aprilie, a.c., sediul filialei Bacău a Forumului Democrat al Germanilor din România a găzduit un moment cultural cu bogate semnificații, de mare sensibilitate și bucurie pentru cei peste 65 de nemți și simpatizanți ai acestei etnii minoritare din orașul de pe Bistrița. Această manifestare a fost posibilă datorită inițiativei lăudabile a vicepreședintelui filialei Bacău a F.D.G., prof. Gertrud Cincă, a doamnei Veronica Rusu și a domnului Silvestru Lutinger – membri în Comitetul de conducere.
Etnici germani mai vîrstnici, laolaltă cu familiile lor, cu copii și nepoți au urmărit cu viu interes o manifestare artistică dedicată Sărbătorilor de Paști și momentului renașterii naturii odată cu sosirea primăverii. Un grup de 15 elevi din clasa a V-a de la Școala generală „Nicu Enea” din Bacău, condus de profesoara de limba germană Steluța Mihalcea, a prezentat celor ce au asistat la spectacol, dramatizarea basmului „Frumoasa din pădurea adormită” de Frații Grimm, în limba germană.
Micii artiști, îmbrăcați în frumoase costume de epocă, au impresionat plăcut spectatorii, prin calitatea interpretării rolurilor, a dialogului viu și antrenant, a gesturilor și a mișcării în scenă, culegînd de la asistență bine meritate aplauze. S-au remarcat cîțiva dintre interpreții scenetei: elevii Andreea Ocheană (Frumoasa), Simona și Liviu Vasilache (Împărăteasa și Împăratul), precum și Elena Bencolici, Andrei Botezatu și Andrei Costan.
Momentul artistic s-a încheiat cu un grupaj de cîntece despre primăvară, anotimp al curățeniei sufletești, al renașterii naturii, al speranței și al iubirii. Au ieșit în evidență vocile gingașe ale copiilor care au reușit, prin interpretarea cîntecelor „Komm lieber Mai” de W. A. Mozart, „Er die ein Jahreszaiten”, „Kuckuck” și „Alee Vogel” să pătrundă în tainele fermecate ale muzicii.
Acțiunea culturală s-a bucurat de un frumos succes, fiind urmată de o masă festivă, unde au domnit veselia și buna dispoziție, iar micilor artiști li s-au oferit dulciuri.
Prof. Eduard ȘTRAUB
Lasă un răspuns