Firmele interesate să participe la Programul „lapte – corn” pot să depună oferte pînă la începutul lunii august întrucît a fost declanșată procedura pentru organizarea licitației electronice pentru acest program. Pînă acum, în județul Bacău s-a făcut selectarea tipului de licitație pe produs, au fost stabilite șapte zone în care se va desfășura acest proiect, și a fost stabilit numărul estimativ de copii pentru fiecare localitate din cadrul unei zone. În județul Bacău există aproape 58.000 de copii care vor primi în fiecare zi de școală lapte și corn. Dintre aceștia, peste 38.000 sînt elevi, iar aproape 19.500 sînt preșcolari. De asemenea, se derulează publicarea în sistem electronic a „Anunțului de intenție” și a „Anunțului de participare” la licitația care va încredința serviciile de aprovizionare și distribuire a produselor lactate și de panificație pentru elevi și preșcolari.
Firmele care fac oferte pot afla din Caietul de Sarcini felul în care se desfășoară licitația. Mai sînt menționate și intrucțiunile care trebuie urmate, și fișa de date a achiziției. Tot în Caietul de Sarcini există o listă a școlilor din învățămîntul de stat cu elevi din clasele I – IV și preșcolarii din județul Bacău. Orice firmă care este interesată să participe la licitație, trebuie să depună o garanție de participare a cărei valoare este de 1% din valoarea contractului. Ofertele se pot depune pînă la data de 4 august 2004, la registratura Consiliului Județean Bacău. Deschiderea ofertelor pentru preselecție se va face de către o comisie de evaluare și va avea loc în ziua de 6 august 2004, la ora 10,00. Firmele care doresc să participe la deschiderea ofertelor pot să își delege reprezentanți.
După preselecție, va urma o licitație electronică pentru ofertanții care au mai rămas, și care va avea loc în data de 11 august 2004. Rezultatul licitației se va comunica prin mesaje electronice. La baza atribuirii contractului de servicii va sta criteriul economic, iar acesta este prețul cît mai mic. Pînă acum s-au arătat interesate de distribuirea produselor lactate și de panificație firme din Sănduleni, Răcăciuni, Livezi, Bogdănești, Coțofănești, Căiuți, Farauani, Podu Turcului, Berzunți, Mănăstirea Cașin, Gura Văii, Orbeni și Sascut.
În acest an se preferă laptele UHT, care este tratat la temperaturi înalte. Acesta are o perioadă de valabilitate mai mare, și procesul lui de fabricație implică un tratament termic care asigură o mai bună protecție împotriva agenților patogeni. (Oana MĂGUREAN)
Lasă un răspuns