Producatorii care doresc sa-si sacrifice mieii se pot prezenta in piata din Onesti incepind de luni, cind sectorul pentru sacrificare va fi complet pregatit pentru a fi folosit. „Am reparat instalatia electrica, am verificat canalizarea si alimentarea cu apa, am revopsit confectia metalica si pardoseala, iar luni dimineata vom monta si chiuvetele din inox; nu le putem pune mai devreme, pentru ca dispar – ne-a spus ing. Neculai Doilet, directorul Administratiei pietelor, bazarului si oborului, structura din cadrul Primariei Onesti. Ii asteptam pe toti comerciantii de pe Valea Trotusului, mai ales ca avem aceeasi taxa de sacrificare ca si anul trecut, de 15 lei de bucata”. Directorul Doilet a mai precizat ca au fost respectate toate normele igienico-sanitare de sacrificare a mieilor in spatii cu autorizatii provizorii, pentru ajunul Pastilor. „Avem si un perete metalic despartitor, pentru ca operatiunea de sacrificare sa nu poata fi vazuta de copii, iar la intrare e un punct de control veterinar, unde se verifica documentele aferente mieilor – ne-a mai spus Doilet. De altfel, ne-am consultat cu domnul doctor Gheorghita Vlad, de la Directia Sanitar-Veterinara Bacau, privind conditiile de autorizare, pentru a crea o tehnologie de comert moderna, respectind normele sanitar-veterinare”. La piata din Onesti, cumparatorii isi pot alege mieii mai inainte ca acestia sa fie sacrificati. Sectorul pentru sacrificarea mieilor din Piata Onesti a fost amenajat in urma cu 10 ani si a devenit un traditional loc de intilnire a comerciantilor si cumparatorilor. (George MARTIN)
Lasă un răspuns