Obezitatea și curele de slăbire (continuare)
După cum vă spuneam și săptămîna trecută, nici o cură de slăbire nu se face prin înfometare, ci printr-o alimentație echilibrată, care să conțină toate principiile alimentare și să aibă un număr scăzut de calorii. Alimentele trebuie să fie fracționate în 4-5 mese zilnice.
Va exemplific în continuare un regim alimentar cu 1.000 calorii/zi:
Dimineața: 200 g lapte rece sau cald;
Ora 10.00: o chiflă sau o felie de pîine (50 g) cu brînză de vaci sau carne fiartă slabă (50 g).
Ora 12.00: o cafea neagră cu zaharină.
Ora prînzului:
Felul 1 – salate de crudități din 200 g varză albă sau roșie sau ridichi, salată verde sau castraveți, salată de roșii, ardei grași, praz, cu o linguriță de ulei, lămîie sau oțet de mere cu miere și chimen; tot ca felul 1, în locul salatei se pot consuma 1-2 farfurii de supă sau ciorbă, preparate din aceleași legume și în aceleași cantități ca cele indicate pentru salată. În ciorbe se mai pot folosi lobodă, spanac, dovlecei, conopidă.
Felul 2 – 100 g carne slabă de vacă, mînzat, pasăre fiartă, friptă, tocată și fiartă sau friptă înăbușit, rasol; sau – 150 g pește slab: stavrid, cod, știucă, șalău, fiert sau fript la cuptor; sau -150 g brînză de vaci;
Felul 3 – un măr (100 g).
Seara:
Felul 1 – 150 g cartofi fierți înăbusiți sau 200 g soteuri din fasole verde și 200 g dovlecei cu 2 lingurițe de iaurt; 100 g carne slabă friptă sau 150 g pește slab (din sortul care nu s-a consumat la prînz);
Felul 2 – un măr (100 g).
În ziua în care carnea se înlocuiește cu 50 g parizer, șuncă, crenvuști sau salam, nu se adaugă ulei peste salate, ci ulei de parafină și lămîie sau oțet de mere. Supele nu se îngroașă cu făinoase.
Concomitent cu acest regim alimentar, pentru a obține o scădere eficientă în greutate, urmați unul din următoarele tratamente naturiste: preparati un macerat de miere de albine cu pulbere din amestecul următoarelor plante:
alge marine – 30 părți; păpădie – 20 părți; frunze de mesteacăn – 10 părți; flori de soc – 10 părți; frunze de urzică – 10 părți; măceșe – 10 părți; fructe de cătină albă – 10 părți; volbură – 10 părți; frunze de mur – 10 părți; fructe de ienupăr – 5 părți; frunze de nuc – 5 părți; coajă de crușin – 5 părți; frunze de dud – 5 părți; turiță mare – 5 părți; coada șoricelului – 5 părți; rostopască – 5 părți; coada calului – 5 părți. La nevoie, algele marine pot fi înlocuite cu tinctură de iod 1% cîte 3 picături pentru fiecare linguriță de pulbere de plante (se introduc în preparat cînd se amestecă plantele cu mierea).
Pentru 3 kg de macerat, cît este necesar pentru o cură de 2 luni, aveți nevoie de 2 kg de miere și 1 kg de plante. Se administrează 1 linguriță de macerat de 3 ori/zi cu 1-2 pahare de ceai de slăbit, sucuri de fructe sau legume. Maceratul se ia puțin cîte puțin, intercalat cu înghițituri de lichid. Dacă vi se pare dezagreabil, dizolvați-l în prealabil în lichidul cu care doriți să-l consumați. În tot timpul tratamentului beți 1,5 – 2 litri de lichide zilnic.
Există temerea că datorită mierii, tratamentul nu ar avea efectul scontat. Nimic mai greșit! Aportul caloric al mierii pe care o consumați zilnic în cadrul curei este foarte mic, aproximativ 60 calorii. Ea este necesară pentru accelerarea metabolismului.
Concomitent cu maceratul se administrează argila: cîte un pahar de 150 ml lapte argilos dimineața, cu 20 – 30 minute înainte de administrarea preparatului de plante. Tratamentul cu argilă durează 3 săptămîni, se face pauză două săptămîni, apoi se reia încă 3 săptămîni. Tratamentul complet cu maceratul de plante și argilă dureză două luni. Respectînd rețeta veți slăbi 4-6 kg/lună. Nu neglijați regimul alimentar și exercițiile fizice sau mersul pe jos! (Dr.Lucia ENACHE)
Lasă un răspuns