Dacă locuiești la oraș, probabil că visezi la o mică pată verde de care să te bucuri. Sau mai bine spus, de o mică oază verde de relaxare. Da, este vorba despre o grădină, un lucru de care cei care locuiesc la oraș cu greu se mai pot bucura. Probabil că și tu știi cât de sufocant este aerul la oraș, iar dacă ești destul de norocos încât să ai un mic spațiu verde cu umbră în toată agloemrația urbană, consideră-te un om norocos.
O grădină are foarte multe avantaje. În primul rând, poți să te bucuri de aer curat, indiferent de anotimp. Așa că, ar trebui să îi acorzi o grijă deosebită acestui spațiu și să fii atent la fiecare detaliu pentru că într-o grădină mereu ai câte ceva de făcut. Ba mai tunzi iarba, ba mai cumperi o decorațiune. Lucruri de făcut sunt, așa că îți mai rămâne doar să iei o foaie de hârtie și să te apuci de făcut un plan foarte bine pus la punct.
Și cum proiectele mari au nevoie de mult timp de pregătire și documentare în prealabil, acest articol este un punct de la care să începi. Astăzi, o să îți dăm câteva sfaturi utile care să te ajute cu amenajarea grădinii și puțină inspirație și idei de la care să pornești căutările.
Gândește-te la cum ai vrea să arate grădina ta
Înainte de a te apuca de căutări, ar trebui să te gândești la ce stil ai vrea la tine în grădină. Și pentru a face asta trebuie să te gândești la gusturile tale. De exemplu, poți alege o grădină în stil rustic cu un foișor de lemn, băncuțe tot din lemn și poate o masă și niște scaune de grădină, ce să vezi, tot din lemn. Sau, dacă ești un fan al minimalismului sau al stilului modern, ai putea să te orientezi către metal. Poate un foișor simplu din metal, niște balansoare sau băncuțe mai simple și din materiale ușoare, și o masă din sticlă rezistentă.
Ce este până la urmă o grădină fără flori?
Așa cum salata nu merge fără brânză, iar mașina fără roți, așa, nici grădina nu merge fără flori. Frumusețea unei grădini este dată în mare parte de florile alese. Pe piață există inclusiv specii de plante care sunt specifice unei grădini. Dacă și tu te miri, haide să îți dăm un singur exemplu. Există plante care, puse pe suprafețe mari, cresc și delimitează o alee pietruită sau orice vrei. Pe lângă asta, mai poți apela inclusiv la diferite plante perene care vor avea grijă un timp îndelungat de atmosfera grădinii tale.
Instrumentarul unui grădinar
Dacă mai sus am vorbit despre plante, acum trebuie să vorbim și de ce ai nevoie pentru a păstra grădina atât de vie și de magică. Ai nevoie în primul rând de un furtun grădină. De ce? Pentru că, un furtun grădină te ajută să uzi gazonul și plantele. Așa că, automat, furtunul de grădină te ajută să ai mereu o grădină colorată, parfumată și fresh. Așa că, dacă îți iubești plăntuțele și vrei să stai mereu relaxat atunci când petreci timp în grădină, neapărat ai nevoie de un frutun grădină. Mai poți alege chiar o motopompă apă, pentru a preveni surplusul sau deficitul de apă.
Pe lângă furtunul grădină, mai ai nevoie și de o greblă și o lopățică. Până la urmă, plantele alea nu intră singure în pământ. Iar dacă tot a venit toamna oficial, ai nevoie și de o greblă pentru a îndepărta frunzele căzute pe gazonul tău proaspăt tuns.
Iluminatul potrivit întreține atmosfera
Când seara se lasă, parcă e și păcat ca întraga ta muncă la grădină să fie înghițită de beznă. Tocmai de-asta ai nevoie de niște lămpi solare pe care să le înfigi în pământ. În primul rând, îți luminează grădina pe timp de seară. Și în al doilea rând, sunt elemente de decor fantastice.
Lasă un răspuns