Vrei somn cît mai mult, dar trebuie să te trezești cu jumătate sau o oră înainte pentru a te pregăti de școală, așa că timpul destinat lenevelii a scăzut. Se spune că nouă, fetelor, ne ia o jumătate de oră numai să alegem cu ce ne îmbrăcăm. Cu ce o să te îmbraci într-o anumită zi depinde de anumiți factori: pe cine vrei să impresionezi (dacă e vorba de un tip sigur o să te îmbraci cu ceva mulat, transparent, zăpăcit, care să atragă atenția), de orele pe care le ai (dacă ai profesori care nu suportă fustele mulate, de profesoare care nu suportă o anumită culoare, sau de una care e invidioasă pe tine, sau de una care spune că a te îmbrăca frumos înseamnă că „te dai mare”) și de vremea de afară, ceea ce presupune că o să te uiți la prognoza meteo sau să o întrebi pe mama, că este o sursă mai sigură și mai rapidă. Dacă știi exact ce zii o să ai mîine, cu ce profesori, cu cine o să te întîlnești și cum va fi vremea, înseamnă că de cu seara știi exact cu ce să te îmbraci. Mai există posibilitatea de a te îmbrăca la fel într-o săptămînă întreagă, ceea ce nu este indicat unei tipe care se respectă. Cît despre zilele în care ai orele de educație fizică, sfatul e să te îmbraci în training sau în ceva sportiv, pentru ca să nu-ți mai cari și echipamentul. Iar despre tocuri, ar fi bine să ți le lași acasă, pentru că după șase ore, picioarele o să te doară insuportabil.
Machiajul, deși ți se pare o chestiune dificilă, nu e deloc astfel. Ai două metode de a scurta timpul acestuia: ori să alegi să te machiezi la școală, la baie, ori să îți faci un machiaj corector, dintr-o cremă, anticearcăn și fard. În graba ta nu trebuie să uiți de deodorant și de puțin parfum de zi. Cît despre aranjarea părului, spuma de păr este la modă. Un pic din ea și părul ți se aranjează rapid.
La băieți este mai simplu. Adidașii sînt la putere, pentru că sînt comozi și oricînd pot să joace un fotbal neprogramat. Cît despre pantofi, nu merită, pentru că la cîți bani dai pe ei, se pot strica oricînd. Combinația de haine la băieți e destul de simplă: blugi cu un plovăr, pantaloni cu o camașă de blugi, pantaloni de training și un hanorac, etc. (tot ce contează e să nu se murdărească sau să se păteze ușor).
Ghiozdanul se poate face dimineața sau seara. Totuși, dimineața nu se recomandă, pentru că la cît de adormit ești, poți oricînd să uiți ceva acasă.
Dacă asculți cît de cît de sfaturile de mai sus, s-ar putea să ai încă o oră de somn salvată. Și la viața de „licean”, o oră de somn e aur curat. (Andreea Ceasăr)
Lasă un răspuns