Grigore Filip gătește acasă orice mîncare bună servită pe unde merge
Grigore Filip, directorul general al societății Aerostar Bacău, are un talent mai puțin obișnuit. Acela de a găti singur acasă orice mîncare pe care o servește pe unde merge și care, evident, îi place. Asta nu înseamnă că stă prea mult timp prin bucătărie. Dar cel puțin o dată pe lună tot ocupă sanctuarul soției pentru a găti mușchi de vită la grătar, mîncarea lui preferată.
Atunci cînd mai pleacă în străinătate și mănîncă ceva deosebit, directorul Aerostar încearcă negreșit mîncarea respectivă și acasă. „Am fost plecat în China și acolo am mîncat ceva, nu știu ce, dar cînd am venit acasă am încercat să reproduc. Nu sînt sigur că am folosit aceleași ingrediente, dar sînt convins că avea exact același gust. Nu s-a întîmplat niciodată să nu pot reproduce un fel de mîncare pe care am mîncat-o și care mi-a plăcut”, ne-a mărturisit Filip, vizibil amuzat de turnura pe care a luat-o discuția noastră, care n-avea nimic în comun cu cele obișnuite, legate de serviciu. Dacă-i așa cum spune Grigore Filip, în privința abilității de a reproduce cu acuratețe toate felurile de mîncare servite, cea care are de pierdut este soția dumnealui, care nu profită îndeajuns de acest talent al soțului și-i cedează bucătăria doar o dată pe lună. (Mirela R.)
Lasă un răspuns