Conducerea spitalului TBC propune o eficientizare a activității în unitate, bazat pe planurile regionale de servicii de sănătate. În acest sens, a propus Consiliului Local o reorganizare, cu menținerea aceluiași număr de paturi.
Astfel, se vor înființa compartimente de cronici, va crește numărul de paturi de recuperare respiratorie (fiind constatată o incidență crescută a unor afecțiuni respiratorii cronice), prin reducerea numărului de pneumologie acuți și se va înființa un compartiment de paliație, fiind o nevoie reală în acest sens.
Pe cele două secții vor exista așadar 32 de paturi de cronici, se dublează numărul de paturi pentru recuperare respiratorie, ajungând la 12 și vor exista tot 12 paturi pentru paliație. Totalul de paturi pentru spitalizarea continuă se menține la 170.
Numărul de paturi pentru acuți se reduce astfel de la 85 la 35. Recuperarea respiratorie va funcționa la parterul pavilionului de pneumologie, iar paliația la etajul al doilea.
„Spitalul își propune ca după aprobarea noii structuri să realizeze venituri în creștere cu 20 la sută oferind servicii pentru bolnavii cronici care vor face recuperare respiratorie la un tarif de 256 lei/zi, pentru bolnavii acuți pneumologie cu un tarif de 1.430 de lei /caz, pentru bolnavii cronici cu 235 lei/zi și oferind servicii de spitalizare de zi în valoare de 80.000 de lei pe lună”, explică managerul unității, Mădălin Pârâianu.
În 2018, s-au contractat servicii medicale de 9,2 milioane de lei, dar s-a realizat chiar mai mult, 103,8 la sută, adică 9,5 milioane de lei. Principala sursă de finanțare a spitalului este contractul cu Casa de Sănătate.
Lasă un răspuns