Un nou mod de operare si-a facut aparitia in „peisajul” infractional din municipiul Bacau. Cel mai recent caz reclamat la Politia Municipiului Bacau scoate in evidenta faptul ca naivitatea unor persoane le pagubeste pe acestea de sume importante de bani sau alte valori. Grupurile tinta ale hotilor sint persoanele virstnice, cu virste cuprinse intre 78 – 80 ani. Cea mai mare retea de hoti din locuinte este formata din 47 de femei care au domiciliul in Galati, insa, opereaza in intreaga tara. Pe femei le leaga gradele de rudenie, fie ca sunt surori, cumnate, verisoare sau cumetre.
Si-au facut prezenta in Bacau
Doua dintre ele, au dat lovitura saptamina trecuta si pe raza municipiului Bacau, pe strazile Republicii si Garii. „In ziua de 15 aprilie 2008, la o doamna in virsta din muncipiul Bacau, s-au prezentat doua tinere, una blonda si una bruneta, cu virste intre 18 – 20 ani, care s-au recomandat a fi angajate ale Primariei Bacau. Acestea i-au spus femeii ca ofera din partea municipalitatii detergenti gratuit. Proprietara le-a permis accesul în casa, le-a servit cu cafea in bucataria locuintei, timp in care una dintre ele a solicitat sa foloseasca baia, dupa care a revenit in bucatarie, comunicindu-i doamnei în cauza ca se vor intoarce simbata cu alimente daca se vor regasi pe listele Primariei”, a declarat comisar Valerica Manole, purtator de cuvint la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau. Dupa plecarea acestora, la citeva ore, proprietara apartamentului a sesizat ca dintr-un sertar din sufragerie ii lipseste suma de 4.800 lei, dar nu a putut sesiza pe loc fapta deoarece i s-a facut rau. „Cind am vazut ca mi-au disparut banii, mi-a stat inima. Mi-am dat seama cine a fost faptasul, insa s-a dovedit a fi prea tirziu. Numai eu stiu cu cite sacrificii am strins cei 4.800 lei”, spune doamna Aglaia, pagubita din strada Garii.
Politia a luat urma hoatelor
Lucratorii Biroului Investigatii Criminale (BIC) au impinzit orasul in cautarea „binefacatoarelor”. Un ofiter din cadrul BIC povesteste modul de obordare al hoatelor: „De regula, una intra in apartament, iar cea de-a doua sta ascunsa. Bucataria este locul preferat «de discutii». Victima este poftita sa se aseze la masa, iar «interlocutoarea» sa are grija sa inchida usa in urma sa. La citeva minute, coechipiera sa, intra nestingherita in casa (pentru ca usa apartamentului a ramas descuiata) si fara a ravasi celelate camere sustrage banii sau bunurile de valoare si pleaca. Parca miros banii, nu alta”. Dupa modul de operare, autoarele furturilor nu se intorc niciodata la locul faptei. Nu fura zi de zi, iar cind au dat lovitura intr-o localitate, parasesc orasul cu trenul sau cu maxi-taxi. In aceste situatii, aveti grija ce persoane straine va intra in casa.
Lasă un răspuns