Ploile puternice de miercuri seara au izolat practic unele blocuri din orașul Bacău de restul cartierelor. Pe strada Logofăt Tăutu – ieșirea înspre Miorița, dar și în intersecția de la Bancorex, în jurul orei 21.00, străzile erau acoperite în totalitate de ape. Canalizările de pe străzi erau probabil înfundate, așa încît apa s-a adunat în cantități mari pe șosea.
Cel mai mare disconfort l-au produs mașinile. La Bancorex, de exemplu, apa de pe stradă trecea ușor, fără exagerare, de partea de joc a portierelor mașinilor. Șoferii care treceau prin zonă, deși n-aveau nici o vină că apa stropea în jur la cîțiva metri, erau batjocoriți în fel și chip de oamenii care mergeau pe trotuare. Probabil pe timpul nopții cineva a desfundat gurile de canal din zonă, pentru că a doua zi dimineață, în aceleași zone, apa adunată pe șosele dispăruse.
În urma ploilor abundente de miercuri seara nu s-au înregistrat pierderi materiale nicăieri în județ. Chiar dacă a tunat, a fulgerat și a bătut vîntul, ploaia nu a provocat inundații și nici creșteri semnificative ale debitelor principalelor rîuri din județ. „Nu au fost semnalate inundații și nici grindină. A fost una dintre ploile bune pentru agricultură”, ne-a declarat Ioniță Maftei, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău. Cele mai mari cantități de apă au căzut în municipiul Bacău, comuna Nicolae Bălcescu, limita dintre județul Bacău și Neamț, Tîrgu Ocna unde s-au înregistrat între 45,2 și 47,6 litri pe metru pătrat. Debitele rîurilor din județul nostru s-au păstrat în limita normală. Siretul avea la intrare în județ un debit de 76 metri cubi pe secundă, Trotușul 0,3 metri cubi pe secundă, iar la ieșire nouă metri pe secundă, Uzul avea un debit de 2,83 iar Slănicul 0,5 metri cubi pe secundă. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns