• în piețele din Bacău va fi permisă în acest an doar comercializarea strugurilor de masă
Cu aproape trei săptămîni mai devreme decît în alți ani, strugurii au început să invadeze tarabele piețelor din Bacău. Ovidiu Băncilă, directorul Administrației Piețelor Bacău, spune că, dacă pînă în urmă cu ceva timp majoritatea strugurilor care se găseau pe piață erau aduși din import, de mai bine de două săptămîni mulți producători din Tulcea au solicitat autorizație pentru închirierea unor tarabe în piețele din Bacău. Odată cu intrarea pe piață a producătorilor autohtoni au scăzut și prețurile. De la prețuri de 60.000 de lei/kg la începutul sezonului, acum, un kilogram de struguri costă, în fucție de soi și calitate, între 10.000 și 15.000 de lei. Directorul Băncilă mai spune că, deocamdată, comercianții au scos la vînzare doar strugurii pentru masă, însă pe la sfîrșitul acestei săptămîni vor apărea și strugurii pentru vin. Spre deosebire de anii trecuți, cînd producătorii își puteau comercializa marfa direct din mașini în toate piețele din Bacău, cu excepția Pieței Centrale, anul acesta strugurii de vin vor putea fi comercializați numai în oborul din Șerbănești. „Măsura a fost determinată, în pricipal, de închiderea Pieței Miorița, fapt care a dus la o creștere a gradului de ocupare a celorlalte piețe din oraș. Toate parcările din fața piețelor sînt supraglomerate, iar aglomerația care se va isca în prejma mașinilor pline de struguri le va face practic, impracticabile. În Oborul din Șerbănești este suficient spațiu pentru a putea parca și mașini de mare tonaj. În plus, parcarea este betonată, așa că se poate asigura o permanentă igienizare a zonei ocupate de acești comercianți”, mai spune Ovidiu Băncilă. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns