Terapia ocupațională a devenit cuvântul de ordine pentru angajații Penitenciarului Bacău și pentru studenții Universității „Vasile Alecsandri” Bacău, care urmează această specializare. Workshop-ul cu tema „Terapie Ocupațională pentru incluziunea socială a persoanelor private de libertate” i-a reunit din nou pe partenerii în acest proiect.
Evenimentul găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri” a avut ca scop antrenarea studenților în activități derulate în colaborare cu parteneri sociali din comunitatea locală. „Prin astfel de activități, urmărim să dezvoltăm competențele praxiologice și de cercetare – a declarat agent Cristina Cîrlan, purtător de cuvânt la Penitenciarul Bacău – în cadrul unor serii de întâlniri, cu tematici care acoperă domeniile de intervenție ale Penitenciarului de Minori și Tineri Bacău”. Întâlnirea de lucru a avut ca obiective identificarea rolului terapeutului ocupațional în cazul persoanelor private de libertate, stimularea dezvoltării armonioase a personalității persoanelor private de libertate (în special a minorilor și tinerilor), încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul terapiei ocupaționale, care să contribuie la îmbunătățirea imaginii de sine, la creșterea încrederii în propria persoană.
„Workshop-ul este cea de a cincea activitate dintr-un șir de întâlniri ce vor avea loc pe parcursul a cinci ani de colaborare dintre cele două instituții, conform unui protocol semnat la sfârșitul lunii martie”, a adăugat Cîrlan. Discuțiile au fost moderate de comisarul Lorena Elena Bolfă, psiholog al Penitenciarului de Minori și Tineri Bacău și de lectorul univ.dr. Dana Ciocan, din partea Facultății de Științe ale Mișcării Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. (Ramona IONESCU)
Lasă un răspuns