Raportul Inspectoratului Județean de Poliția Bacău arată că activitățile prevăzute în programele de creștere a siguranței rutiere din 2022 nu au avut cele mai bune rezultate, în perioada menționată având loc 738 de evenimente rutiere, cu 25 mai multe față de anul precedent.

Din cele aproape 740 de evenimente rutiere, 141 au fost accidente grave (cu 32 mai multe față de ultimul raport), adică o creștere de 30%, iar 597 au fost accidente ușoare (cu 7 mai puține față de raportul precedent).
Potrivit statisticilor IPJ Bacău, principalele cauze generatoare de accidente au fost: viteza neadaptată Ia condițiiIe de drum/neregulamentară, care a provocat 24 accidente grave (+8); indisciplină pietonală, cauza a 31 accidente grave (0); abateri ale bicicliștilor, care au provocat 23 accidente grave(+11); neacordarea priorității – 20 accidente grave (+3); conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a fost cauza a 7 accidente grave(+6).
Numărul persoanelor care au decedat în accidente rutiere pe raza județului, în creștere
Pe parcursul anului 2022, s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane decedate în accidente rutiere, de la 72 la 76. De asemenea, a crescut și numărul persoanelor rănite grav în accidente, de la 66 la 85. În schimb, a scăzut numărul persoanelor rănite ușor, de la 814 la 745.
Măsurile luate de polițiștii de la rutieră
În raportul pe anul 2022, se menționează că pentru reducerea riscului rutier au fost desfăurate activităţi specifice poliţiei rutiere și au fost organizate 1033 acţiuni.
Ca urmare a acestor activităţi preventive si a celor desfăsurate zilnic, au fost întocmite acte de sesizare pentru 1.380 fapte de natură penală, din care 646 Ia regimul circulatiei și 734 de altă natură. Au fost aplicate 55.067 sancţiuni contravenţionale, din care 53.639 Ia regimul rutier și 1.428 sancţiuni contravenţionale Ia alte acte normative.
Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate Ia regimul rutier, ponderea o deţin cele aplicate conducătorilor auto, cu 47.217, dar au fost aplicate și altor categorii de participanţi Ia trafic, respectiv 6.422, din care 3.201 pietoni. De asemenea, au fost reţinute 9.047 permise de conducere și 2.824 certificate de înmatriculare auto.
In anul 2022 la carma Politiei Judetene a fost adus de PNL un mare meseriaș de prin Suceava,acum fugar pe la Botosani .
Botosaniul e sortit aceluiasi eșec!
Așa e cand politicul iși bagă nasul acolo unde nu-i fierbe oala.
Mai grav e ca si unii de pe la Consiliul Judetean au pus botul la solicitarea acelui meseriaș si au achizitionat pistoale Radar pt „a da” de tot la cap amaratului de sofer băcăuan care prin orase nu are infrastructura de mers iar in afară e vanat de toată lumea(desi cauza principală a accidentelor mortale nu e depasirea vitezei ci viteza neadaptată,neindemanarea si bineinteles lipsa infrastructurii de care nu amintește nimeni).
Nici prin politie nu mai sunt sefi cu viziune,cu experientă ca peste tot in tara asta.
Unde mai pui că la carma politiei nationale mai e si un băcăuan dar care nu a făcut nimic pt oameni simai ales pentru politistii lui de la Bacau(cu exceptia Bemeveurilor cu parandărat a sefilor lui de partid)
Nu ne-a omorat pandemia ne vor omora unii pe șoselele patriei.
Somn ușor națiune!
Ce vorbiți dom’le!
In scurt timp prefectul va intocmi/supune aprobării un amplu plan de măsuri care va conduce la scaderea accidentelor.
Despre acest document strategic de importantă deosebită pentru Romania veti afla de pe o pagină de FB care aduna chiar si 50 de lik-uri dupa fiecare postare.
Sefii din politie cu experienta, de pe la judet sau municipiu isi consultă in fiecare dimineata posta electronică poate poate o trimite prefectul vreun plan de măsuri să-i lumineze in luarea deciziilor.
După cele trei brevete importante(apa caldă,cercul si mersul pe jos) oficialul guvernului va fi brevetat pe linia prevenirii infractionalitatii existand riscul ca in doi- trei ani de mandat să-l bata insuși pe marele Stavarache la numărul de brevete.
Stati aproape,luați notițè!