• afirmă Doru Corneliu Botez, antrenorul coordonator al secției de karate de la SCM Willy Bacău
În urmă cu cîteva zile, patru dintre elevii antrenorului de karate Doru Botez, Andra Gavrilă, Alexandra Ciupercă, Daniela Cocuz și Larisa Stoinea, au ieșit în față la campionatele naționale de kumite (shotokan), ale cadeților și juniorilor, de la Satu Mare. Gavrilă (n.r., elevă în clasa a IX-a), Ciupercă și Cocuz (n.r., eleve în clasa a X-a, toate la Colegiul „Vasile Alecsndri”) sînt campioane naționale, iar Stoinea (elevă în clasa a XII-a la Grupul Școlar „Grigore Tăbăcaru”) este vicecampioană. Marius Pîslaru, celălalt component al lotului de sportivi de la SCM Willy la „naționalele” din Oaș, s-a clasat pe locul al 5-lea. Antrenorul Doru Botez are toate motivele să se bucure, dar are și „cîteva probleme nerezolvate”.
– Patru medalii din cinci posibile, dintre care trei de aur. Presupun că sînteți mulțumit.
– Fără doar și poate. Mă așteptam la două medalii de aur, de la Gavrilă și Stoinea. Surpriza cea mai plăcută a venit de la Cocuz. Stoinea, campioana de anul trecut, a avut o adversară deosebit de puternică, de la Făgăraș. Gavrilă și Ciupercă (n.r., vicecampioana din 2002) au evoluat la valoarea lor și era normal să ia aurul. Cocuz a scos un rezultat grozav, fiind la prima sa participare la un campionat național. Promite un viitor mare. E zdravănă și aptă pentru performanță și înaltă performanță.
– Una cu care sportivii de care vă ocupați s-au obișnuit. Ce v-ați propus în acest an și pe unde ați ajuns cu rezultatele?
– Secția de karate de la SCM, formată din sportivi de la clubul „Seishin”, pe care l-am înființat acum mai bine de 20 de ani, a avut ca obiectiv, la începutul acestui an, cucerirea a 10 medalii. Deja avem 13 și mai sînt de disputat încă trei competiții majore, finalele campionatului național WKF, interstiluri, campionatele naționale de kata și campionatele mondiale ale cadeților și juniorilor din Franța, de la sfîrșitul lunii în curs.
– Au fost patru medalii la Satu Mare. Celelalte, de la concursurile din 2003, care sînt?
– La seniori, Adrian Loghin a luat două medalii de argint la «naționalele» din martie, la categoria -85 kilograme, shotokan și WKF. Apoi, la campionatul național de kumite, copii, de la Oradea, am „scos” trei medalii de aur, prin Bogdan Godoci, Tudor Sava și Alin Zavate, două de argint, Ștefana Apostu și Daniel Zamfirescu și două de bronz, Răzvan Sofronescu și Ionuț Cosma.
– Rezultate aveți. Cu banii cum stați?
– Ce să spun? La Satu Mare am plecat și noi cum am putut. Jumătate din lot a mers cu un ARO, proprietate a lui Gheorghe Apostu, tatăl Ștefanei, iar cealaltă jumătate a făcut deplasarea cu trenul.
– V-ați descurcat pînă la urmă…
– Este clar că problema noastră numărul 1 este cea financiară. Cu banii din bugetul secției nu se putea participa la aceste competiții. Fără aportul unor sponsori precum Vasile Păun (SC Willy), Mircea Rusu (Hidroconstrucția), Costel Ciocea (SIF Moldova) sau Gheorghe Baciu (Marcib) stăteam acasă.
– Ce vă propuneți, în continuare?
– Noi ne propunem multe, dar nu putem să le ducem la capăt dacă nu sînt asigurate trei condiții. Succesul se bazează pe un triunghi: bani, selecție, antrenori. Banii se traduc și prin baza tehnico-materială. Este neapărat necesar să continuăm procesul de selecție, pentru depistarea de noi talente, și ar mai trebui doi antrenori care să mă ajute, că singur este foarte greu. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns