• zece voluntari de la Centrul de Voluntariat Bacău au stat de vorbă cu liceenii despre combaterea și prevenirea consumului de droguri • în holul liceului s-a deschis colțul antidrog
Zece voluntari de la Centrul de Voluntariat Bacău s-au întîlnit în cursul zilei de ieri cu elevii Liceului de Artă Bacău „George Apostu”. Acțiunea face parte dintr-o campanie antidrog denumită generic „Drogul, moarte albă”. La inițiativa celor de la Centrul de voluntariat au participat peste 50 de elevi de liceu. „Acțiunea noastră are rolul de a pune la dispoziția tinerilor o permanentă informare asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri și stupefiante. Campania a început pe 6 noiembrie și se va încheia la jumătatea lunii martie și ne-am propus să vorbim cu elevii liceelor din municipiul Bacău, dar și a celorlalte licee din județ”, ne-a declarat Constantin Gheorghiță, președintele Centrului de Voluntari Bacău.
În cadrul întîlnirii de ieri, la Liceul de Artă s-a deschis un colț antidrog. Acesta este situat în holul instituției și la panou au fost lipite materiale informative, pliante și desene care au menirea să atragă elevilor atenția asupra pericolului pe care îl constituie moartea albă. Tineri au aflat de la voluntari cum trebuie să se ferească de această tentație, ce probleme de sănătate cauzează consumul de droguri. Ei au primit materiale informative și au purtat un dialog interactiv cu voluntarii. Totodată a fost lansat printre elevii liceului o nouă invitație de a participa la concursul de grafică computerizată pe tematică antidrog. Laura Amâiei este coordonator de proiect și elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Ferdinand I”. Ea este voluntar de un an și speră să găsească sprijin printre liceenii de vîrsta ei. „Noi ne propunem să fim acolo în cazul în care tinerii au nevoie de noi, să găsească un sprijin și un răspuns în situația în care consumă droguri. Pînă în prezent, nu am avut astfel de situații și de aceea punem accent în campania noastră pe prevenire”, ne-a spus Laura.
În județul nostru sînt în prezent 46 de voluntari, elevi și studenți. Acțiunile de acest fel vor continua cu organizarea de mese rotunde, simpozioane, seminarii, ore de dirigenție și acțiuni în discoteci. „Următorul pas este crearea de puncte de lucru la Onești, Slănic Moldova, Moinești și Buhuși, unde vom avea întîlniri cu elevii de liceu. Acestea se vor trasnforma apoi în centre de voluntariat”, a mai precizat Constantin Gheorghiță. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns