Ministerul Educației a publicat lista elevilor admiși la liceu, în urma repartizării computerizate. Sunt licee la care s-au ocupat toate locurile, iar ultimele medii au fost chiar mari. De aici, rezultă și un top al liceelor după ultima medie.
La Colegiul „Gheorghe Vrănceanu” s-a intrat cu cele mai mari medii. Ultima notă pentru cele 112 locuri disponibile în clasa a IX-a a fost la matematică-informatică, respectiv 9.21. Urmează profilul de științe ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost de 9.08. Aici au fost 28 de locuri. Urmează în top Colegiul „Ferdinand I”, unde ultima medie la matematică-informatică a fost 8.90. Pe locul al treilea sunt două profile tot reale de la Colegiul „Vasile Alecsandri”. La matematică s-a intrat cu 8.86, iar la științele naturii cu 8.79. Fiecare din cele 56 de locuri s-a ocupat. Cu medii peste 8 s-a intrat la toate profilele de la colegiile acestea, dar și la „Dimitrie Cantemir” Onești, Colegiul Pedagogic, „Spiru Haret” Moinești și „Grigore Moisil” Onești.
La coada clasamentului, adică cu mediile cele mai mici, au fost admiși elevi la Colegiul „Gheorghe Asachi” Onești, „Grigore Antipa” Bacău, „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului și „Ion Borcea” Buhuși. La acestea din urmă s-a intrat și cu medii de 2 sau 3.
O analiză realizată de siteul edupedu.ro arată că și la nivelul județului Bacău există diferențe foarte mari între notele obținute la Evaluarea Națională și mediile din gimnaziu, de 3 sau chiar 4 puncte, în special în mediul rural, la școli precum cele din Balcani, Scurta, Răzeși, Agăș, Poduri, Tamași, Huruiești, Dofteana sau Galbeni, iar exemplele pot continua. Unii elevi care aveau media de absolvire de peste 8 au luat nu au reușit să ia la evaluare media 5. 2018 este anul cu cel mai mare număr de elevi care au o diferență de peste 3 puncte între media de la clasă și media de la examen, potrivit unei statistici a ministerului.
În perioada 15-18 iulie, absolvenții pot depune la unitățile școlare la care au fost admiși dosarele de înscriere, cu actele de studii în original.
Pentru admiterea la liceu au contat rezultatul la Evaluarea Națională și media anilor de gimnaziu. Potrivit statisticii finale, din cei 3.592 candidați înscriși, 3.510 au fost repartizați. 102 locuri au rămas neocupate în urma acestei prime etape de repartizare.
Lasă un răspuns