Conform Delgaz Grid, la ora 16.00, Sascutul era nealimentat cu energie electrică, iar comuna Urechești avea avarie parțială. În total, 655 de abonați erau nealimentați cu energie electrică. Delgaz Grid anunță că pe teren lucrează două echipe pentru remedierea situației.
Serviciul Public Județean de Drumuri raportează că la această oră se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din județul Bacău. „Urmează să iasă toate utilajele pe teren, pentru că inițial au fost mobilizate doar jumătate din ele. Se împrăștie sare și nisip și deocamdată nu sunt sectoare de drum închise. Conform planului de deszăpezire, se cunosc sectoarele de drum care vor fi primele închise în cazul unor ninsori mai abundente”, a declarat Lenuța Ardeleanu, directorul Serviciului de Drumuri.
Este vorba despre DJ 207 F Pădureni-Ilieși (pentru care este disponibilă varianta de ocolire Berești Bistrița-Pădureni-Racova-Ilieși), DJ 252 Ocheni-Găiceana (cu varianta de ocolire Huruiești-Ocheni-Dealu Morii-Găiceana), DJ 156 H Runc-graniță Neamț (drum închis, impracticabil), DJ 156B Blăgești-Băsești (drum închis-pod avariat), DJ 252 B Gioseni-Bazga (cu varianta de ocolire Chetriș-Gioseni-Horgești-Bazga), DJ 252F Bărtășești-Brad (cu varianta ocolire Iz. Berheciului-Brad). Aceste drumuri sunt închise în fiecare iarnă, dar sunt sectoare izolate cu trafic foarte redus.
Drumarii vor fi plătiți în funcție de orele de muncă prestate, care sunt confirmate și de monitorizarea prin GPS a mașinilor.
Se circulă greu pe DN11, zona Măgura – Sănduleni
Aceeași situație este și pe drumurile naționale. „Utilajele acționează de azi noapte de la ora 2. Mai dificil se circulă pe DN 11, în zona Măgura-Sănduleni, din cauză că șoseaua este acoperită cu 2 cm de zăpadă apoasă, frământată. Toate utilajele sunt pe teren”, a declarat și șeful Secției Drumuri Naționale Bacău, Doru Panican.
În municipiu se intervine cu material antiderapant
Primăria Bacău intervine deja de vineri, de când împrăștie material antiderapant. Pentru prima oară, se folosește un inhibitor de coroziune, care reduce efectul distructiv pe care sarea îl are asupra asfaltului.
„Avem stocuri suficiente de clorură de calciu, antiderapant și sare cu inhibitor. Ne ajută și faptul că pământul este cald și topește zăpada”, a precizat pentru Ziarul de Bacău primarul Bacăului, Cosmin Necula.
Un număr de 110 angajați ai serviciului de Salubrizare dotați cu lopeți intervin pe trotuarele orașului. „Situația este sub control, nu s-au înregistrat probleme”, a mai spus primarul Necula.
Georgeta P. a zis
Măi, competentule! Orașul e BLOCAT! Se stă cu orele în trafic.
Fan PDSR a zis
Anvelopele de iarna nu au aderenta pe mocheta care imita asfaltul ! 🙁
Tudor a zis
Ajutooor! Să ne scape cineva de prostul ăsta!
ANDREI a zis
Sa-i dea cineva o palma somnambulului ! Daca se dadea prin Bacau
cu toate clorurile de calciu, sare si ce mai fumeaza colegu
din primarie, nu mai era atata geata si atatea denivelari prin oras. Mi-au clantanit dintii de la URA pana in Gheraiesti. Maine am programare la dentist sa mi-i lipeasca la loc.