Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat marţi seara, la Slatina, că restructurările din MAI presupun plecarea din sistem nu doar a unor poliţişti, ci vor fi disponibilizaţi şi funcţionari publici şi angajaţi din alte direcţii.
Igaş a menţionat că va continua procesul de restructurare început de predecesorul său, Vasile Blaga, şi în minister trebuie să rămână circa 132.000 de angajaţi, disponibilizările urmând să înceapă după ce proiectul de lege va trece de Parlament şi va fi promulgat. „Am preluat un program de restructurare început de fostul ministru, domnul Vasile Blaga. Vor fi oameni care vor fi puşi în situaţia să părăsească sistemul poliţienesc, asta e viaţa, cei care nu şi-au făcut datoria a venit vremea să plece, să lase locul altora care vor să muncească. (…) Trebuie să urmărim cu foarte mare atenţie că în ultimii ani statutul poliţistului a suferit foarte multe modificări care s-au întors împotriva poliţistului până la urmă. Lucrul pe care vrem să-l modificăm este să aducem acea disciplină pe care o aveam şi înainte în sistem şi trebuie să facem pasul doi reorganizare şi pasul trei modernizare. (…) Nu sunt doar poliţişti care vor pleca din sistem, vor pleca inclusiv şi funcţionari publici şi din celelalte direcţii”, a spus ministrul.
El a spus că ajustarea de personal nu va avea un efect negativ asupra cetăţeanului, nu va influenţa negativ funcţionalitatea structurilor. Igaş a adăugat că, în vederea unor evaluări corecte ale situaţiei din teritoriu, şefii de arme se vor deplasa în judeţe începând din luna mai şi schimbările vor cuprinde şi sistemul de învăţământ poliţienesc. Despre faptul că unii poliţişti ar putea fi nemulţumiţi de condiţiile de muncă după restructurare, ministrul a afirmat că nemulţumiţii pot să se îndrepte spre economia de piaţă pentru a găsi un alt loc de muncă, mai convenabil. „Am dat deja dispoziţie şefilor de arme, imediat la începutul lunii mai vor ieşi în teritoriu, fiecare şef de armă are un calendar bine stabilit şi urmărit de ministru. (…) Cei care cred că nu mai au nimic de spus în acest sistem se pot îndrepta spre economia de piaţă, unde vor ei. Dar cei care rămân să-şi facă datoria aşa cum scrie în statutul lor. (…) Vom schimba filosofia de învăţământ din sistemul poliţienesc, din sistemul aflat în subordinea MAI. Deja am făcut schimbări la nivelul Academiei, am schimbat structura de conducere. Paşii viitori, vom schimba curricula, vom restructura şi vom elimina acele catedre care nu îşi mai au rostul în acest moment şi vom reclădi totul pe alte principii, bazate pe realităţile anului 2011”, a conchis ministrul. AGERPRES.
Lasă un răspuns