Aproximativ 85 la sută dintre copii găsiți pe străzi au fost trimiși la cerșit de către familii, 10% cerșesc din proprie inițiativă, iar 5% provin din diferite centre de reeducare. Aceasta este concluzia activității desfășurate în stradă de specialiștii de la Direcția Generală a Protecției Copilului (DGPC) din Bacău. Reprezentanții DGPC nu au lucrat însă singuri, ci în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) și Asociația Betania. De altfel, rezultatele muncii specialiștilor în domeniu cu copiii de pe stradă a fost recunoscut și la nivel național, în 2003 „Modelul de bună practică în protecția copilului în stradă” primind două premii naționale, decernate de World Learning ChildNet Program.
Un seminar cu aceeași denumire a fost organizat ieri la Bacău, iar la el au participat reprezentanți din partea a 35 de organizații și instituții de profil din întreaga țară și din Republica Moldova. Participanții la acest seminar au avut ocazia să vadă în practică cum lucrează autoritățile și organizațiile neguvernamentale.
„Modelul de bună practică în planificare strategică de fundraising” se referă la colectarea de fonduri și își propune obținerea unor bani pentru activități viitoare. La Bacău au fost desfășurate campanii stradale, campanii tematice și Gala Premiilor Comunității Băcăuane, cel mai important eveniment de strîngere de fonduri.
Participanții la seminar au făcut vizite la Centrul de consiliere pentru copil, Centrul de zi pentru copil, Centrul de reintegrare a tinerilor, Casa Pistruiatul și la sediul FSC. (Oana MĂGUREAN)
Lasă un răspuns