• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

Cotidian de știri și investigații

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Expert / Tu ce caracteristici de siguranță și confortale mănușilor de protecție preferi?

Tu ce caracteristici de siguranță și confort
ale mănușilor de protecție preferi?

Redactie 26 mai 2023 Lasă un comentariu

LikeShare

Fiecare tip de mănuși de protecție oferă diverse beneficii și caracteristici care le fac cea mai bună opțiune pentru sarcini și pericole specifice.

Când vine vorba de mănuși de lucru, majoritatea lucrătorilor sunt de acord că siguranța și confortul merg mână în mână. Așa că am adunat în cele ce urmează cele mai apreciate caracteristici de protecție, siguranță și confort, care te pot ajuta atunci când dorești să alegi o pereche de mănuși de protecție.

Capitonare la articulațiile degetelor

Rareori vei regreta o capitonare suplimentară de-a lungul articulațiilor degetelor sau pe dosului mâinii atunci când o cheie fixă îți alunecă din mână sau dispozitivul de fixare se slăbește brusc. Considerentul cheie pentru extra capitonare este dacă optezi pentru un material mai gros sau capitonare sub formă de tampoane cauciucate.

Benzi inteligente anti-transpirație 

Una dintre cele mai mari invenții din „istoria modernă a mănușilor” trebuie să includă benzile pentru transpirație confecționate din pluș moale. Această invenție simplă te ajută să îți ștergi fruntea sau ochii de transpirație și să îți continui munca fără piedici. Poate suna banal, dar atunci când nu poți vedea pentru că ai transpirație în ochi, este foarte ușor să te expui la accidente și greșeli. Această caracteristică cu dublă însemnătate – confort și protecție – chiar ajută foarte mult.

Sistem de închidere cu scai

Pentru un plus de siguranță, optează pentru o pereche de mănuși de lucru cu închidere cu scai la încheietură (da, vorbim despre celebrul Velcro). Această caracteristică de design și confort la purtare se întâlnește cel mai adesea la mănușile căptușite, în timp ce mănușile de protecție din piele și cele din nitril nu folosesc această caracteristică.

Un plus de aderență

Unele mănuși de protecție oferă o performanță aderentă suplimentară în zona palmei, prin aplicarea unui material cauciucat, antiderapant în această zonă. O prindere bună ajută cu adevărat la manipularea materialelor, în special metalul. Producătorii de echipamente de protecție pentru mâini aleg să combine protecția împotriva tăieturilor cu un strat antiderapant din cauciuc care oferă o prindere bună, pentru a reduce riscurile de tăiere.

Noua tehnologie pentru acoperirea din palmă

Producătorii de EIP ascultă constant „plângerile” managerilor de siguranță și au creat mănuși de protecție cu acoperire pentru zona palmei cu tehnologie adaptivă, concepută pentru a menține muncitorii productivi în diferite medii de lucru, fără a sacrifica performanța sau confortul. Această nouă acoperire îmbunătățește aderența naturală de prindere a lucrătorilor, mișcarea mâinii și flexibilitatea, toate cu o durabilitate mai bună și fără a sacrifica dexteritatea, făcând posibilă manipularea pieselor mici, a materialelor dure și chiar a lanțurilor și țevilor umede sau uleioase pe tot parcursul programului de lucru, într-un mod confortabil și ușor.

Tehnologia touchscreen

Mănușile de protecție cu touchscreen sunt utilizate în mod obișnuit cu smartphone-uri, tablete și orice alte dispozitive cu ecran tactil. Arată și se simt ca niște mănuși obișnuite, dar au această caracteristică unică care le diferențiază de mănușile tradiționale.

Mecanica din spatele mănușilor de lucru cu tehnologie touchscreen este de fapt destul de simplă. Vârfurile degetelor sunt realizate dintr-un material conductiv, permițându-le să absoarbă curentul electric produs de dispozitivele cu ecran tactil capacitiv. Atunci când atingi suprafața unui dispozitiv capacitiv în timp ce porți mănuși touchscreen, vârfurile degetelor conductoare vor absorbi o parte din curentul său electric – la fel ca atunci când nu porți mănuși.

Mănuși sustenabile pentru utilizatori exigenți

Din ce în ce mai mulți producători își îndreaptă atenție și eforturile pentru a dezvolta colecții de mănuși de lucru și mănuși de protecție caracterizate prin metode de producție noi, ecologice și materiale sustenabile provenite din surse organice. Mănuși de lucru cu caracteristici optime de protecție și ergonomie, special concepute pentru consum redus de energie și performanță ridicată pentru utilizator.

Lavabilitate

Caracterul lavabil al mănușilor NU trebuie trecut cu vederea. A simți un miros de mănuși foarte purtate poate fi… ei bine, destul de neplăcut. Atunci când alegi următoarele tale mănuși de lucru, asigură-te că sunt ușor de curățat într-un mod care să nu le compromită performanța.

Ești pregătit să cauți mănuși de protecție care să îți asigure confortul și protecția de care ai nevoie pentru mediul tău de lucru? Înarmat cu informațiile de mai sus, alegerea ta poate fi mai rapidă și mai ușoară. Nu duci lipsă nici de opțiuni de distribuitori de echipamente de protecție, piața de profil fiind foarte ofertantă. Te sfătuim însă să alegi calitatea, nu neapărat prețul cel mai mic. Optează pentru un magazin de echipamente de protecție cu vechime în online, și care îți pune la dispoziție o gamă variată de mănuși de protecție, de la producători de care chiar ai auzit. Spor la cumpărături!

LikeShare

Din categoria: Expert Etichete: manusi de lucru, manusi de protectie

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

FOTO! Ambulanță rămasă în drum, pe strada Letea. Pacientul a fost preluat de un alt echipaj, după jumătate de oră

O bătrână de 93 de ani a fost lovită de o mașină. Șoferul nu avea permis și a fugit de la locul accidentului

Weekend plin pentru polițiștii băcăuani: au intervenit în peste 300 de situații, au dat amenzi de 284.000 lei și au reținut 64 de permise de conducere

Beat la volan, a dat cu mașina peste un om și a fugit de la locul accidentului! Poliția l-a reținut

A murit Gheorghe Mănăilă, fost director general al Direcției Silvice Bacău. Silvicultorul a murit înecat, pe litoral

Anunț de angajare SOMA Bacău

11 august 2023

SOMA Bacău angajează șoferi categoria C

10 august 2023

Locuri de muncă la SOMA Bacău

9 august 2023

SOMA Bacău angajează șoferi

8 august 2023

Ultimele comentarii

  • DINCU la A murit Gheorghe Mănăilă, fost director general al Direcției Silvice Bacău. Silvicultorul a murit înecat, pe litoral
  • lucas gregoriu la Soția unui militar din Bacău a căzut de pe Turnul Negru din Cheile Bicazului. A fost coborâtă de Salvamont
  • Mircea la Bacăul va avea două autogări. Consiliul Județean vrea să înființeze „Autogara Sud”, în incinta parcării Aeroportului Bacău
  • VIVICA la A murit Gheorghe Mănăilă, fost director general al Direcției Silvice Bacău. Silvicultorul a murit înecat, pe litoral
  • Atat la Primarul Viziteu vrea să cheltuiască 10.000 de euro pe avocați în „războiul” cu CRAB

Cabinet parlamentar

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PNL

Trafic Ziarul de Bacău · Copyright © 2023 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău