• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

Cotidian de știri și investigații

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Expert / Va înlocui Bitcoin banii fiat?

Va înlocui Bitcoin banii fiat?

Ziarul de Bacau 30 ianuarie 2023 Lasă un comentariu

LikeShare

Dezbaterile despre înlocuirea monedei fiduciare cu Bitcoin sunt în desfășurare de mulți ani. Cercetătorii și experții financiari au exprimat opinii diverse în legătură cu acest subiect. În timp ce unii insistă că Bitcoin este o monedă perturbatoare care va destabiliza monedele naționale și economia globală, alții văd lucrurile în mod diferit. După cum ar spune unii, Bitcoin se bucură de o parte echitabilă de apreciere și critică. Deci, dacă intenționați să tranzacționați sau să minați Bitcoin, puteți cu ușurință Înregistrați-vă astăzi.

Bitcoin a început în primul rând ca o monedă de tranzacție descentralizată, pe care companiile și persoanele fizice o foloseau să achiziționeze diverse articole sau servicii și pentru transferarea fondurilor în lumea toată, la fel ca pe banii fiat. Totuși, Bitcoin a atras și alte utilizări din lumea reală, și mulți investitori și companii au folosit moneda din ce în ce mai mult ca depozit de valoare.

În multe cazuri, Bitcoin are unele caracteristici similare cu banii fiat și a depășit moneda de rezervă a lumii, dolarul USD. Poate că acesta e motivul principal pentru care unele persoane cred că va înlocui monedele tradiționale. Oricum, Bitcoin are și alte câteva caracteristici unice diferite față de cele ale banilor fiat.

Acest articol explorează relația dintre Bitcoin și banii fiat și dacă există posibilitatea ca moneda Bitcoin să înlocuiască moneda fiduciară.

Utilizările monedei Bitcoin și ale monedei fiat

Atât Bitcoin, cât și banii fiat servesc în primul rând ca monede de tranzacție și active de investiții. Cu toate acestea, ele funcționează în moduri diferite. Bitcoin este o monedă descentralizată, care nu este reglementată de niciun guvern, instituție sau persoană fizică. Aceasta înseamnă că utilizatorii o pot tranzacționa în mod autonom, fără intermediari, facilitând plăți prompte, sigure și cu costuri mici.

Pe de altă parte, tranzacțiile cu bani fiat sunt supuse reglementărilor guvernamentale și influențelor instituționale. Toate tranzacțiile în moneda fiat trebuie să treacă prin intermediari, ceea ce are de obicei un impact asupra taxelor de tranzacție mai mari, întârzierilor de plată și riscurilor multiple de securitate. Monedele fiat sunt centralizate, iar utilizarea lor depinde de influențele politice.

Bitcoin este potrivită pentru mai multe aplicații diverse, pe lângă plăți și investiții. Tehnologia sa blockchain este un software cu sursă deschisă care sprijină dezvoltarea diferitelor produse pentru consumatorii globali. În plus, Bitcoin are cote de valoare mai mari decât banii fiat, în ciuda volatilității sale.

Datorită descentralizării monedei Bitcoin, mulți oameni o percep ca fiind o metodă de plată și un depozit de valoare mai fiabil decât monedele fiat. Ea facilitează mai multă incluziune financiară și fluxuri de capital la nivel mondial, deoarece tranzacțiile nu sunt supuse reglementărilor guvernamentale. Mulți apreciază Bitcoin pentru democratizarea banilor, oferind oamenilor puterea de a dobândi și de a-și gestiona averea cu autonomie maximă. Este un aspect pe care monedele fiduciare nu au reușit să-l asigure.

Accesibilitate

Monedele fiat au fost custozii în tranzacțiile financiare încă de la inventarea banilor. Fiecare țară are o monedă unică și, de asemenea, banii fiat dețin valori diferite. Cu toate acestea, monedele fiduciare sunt accesibile în orice parte a lumii. Însă, aprovizionarea și circulația lor depind în întregime de legile și politicile guvernelor și instituțiilor din țara respectivă.

Guvernele folosesc politici monetare pentru a reglementa circulația banilor fiat în interiorul și în afara granițelor. De exemplu, companiile și persoanele fizice trebuie să treacă prin instituții financiare desemnate, cum ar fi băncile și procesatorii de bani pentru a tranzacționa bani fiat. Deși monedele fiduciare sunt custozi financiari, accesibilitatea acestora rămâne supusă legilor guvernamentale și altor influențe care favorizează doar persoanele puternice și bogate.

Spre deosebire de banii fiat, Bitcoin nu are o autoritate centrală care să reglementeze aprovizionarea și circulația sa. În plus, utilizatorii Bitcoin nu au nevoie de bănci sau alte instituții financiare pentru a face tranzacții. Oricine are o conexiune stabilă la internet și un smartphone se poate alătura rețelei Bitcoin și poate face tranzacții în toată lumea fără interferențe din exterior. Deși Bitcoin are o capitalizare de piață mai mică decât monedele fiduciare, este mult mai ușor accesibil decât acestea din urmă.

În general, Bitcoin are mai multe cazuri de utilizare în lumea reală, perspective de valoare mai mare și o accesibilitate mai bună decât moneda fiat. Acest aspect îi oferă un potențial mai mare de a supraviețui mai mult decât monedele fiduciare, dar Bitcoin se confruntă și cu provocări substanțiale. Poate înlocui banii fiat, însă asta va dura foarte mult timp.

LikeShare

Din categoria: Expert Etichete: bitcoin

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Dorinel Umbrărescu, în topul constructorilor de autostrăzi, cu cele mai mari progrese în februarie

Compania Regională de Apă Bacău S.A. lansează licitații pentru contracte lotizate, parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată

Un furnizor de droguri din Bacău, prins în flagrant de polițiști, cu ajutorul persoanei căreia îi vindea „cristale”

Un bărbat se întoarce după gratii pentru 24 de ani, după ce a folosit un card bancar găsit pe stradă

Graficul SOMA de colectare a deșeurilor reciclabile din mediul rural, din perioada martie-aprilie 2023

Locuri de muncă CONTAINERE FDC: sudor, lăcătuș confecții metalice, operator Abkant, electrician, instalator, vopsitor, tâmplar PVC, muncitor finisaje (parchet laminat, rigips), muncitor necalificat/semicalificat.

8 martie 2023

Locuri de muncă la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

23 februarie 2023

SOMA Bacău angajează mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

21 februarie 2023

Locuri de muncă disponibile la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

20 februarie 2023

Ultimele comentarii

  • Gica Contra la S-a dublat numărul mașinilor electrice înmatriculate, în județ. Chiar și așa, băcăuanii nu se îngrămădesc să schimbe combustibilii fosili pe baterii
  • Ifrim la VIDEO: Consiliul Județean Bacău a finalizat asfaltarea străzii Orbic, din Buhuși
  • cezar la O firmă din Bacău face studiul de fezabilitate pentru extinderea DN24, pentru accesul la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Contractul este de peste 680.000 lei
  • Caesar la O firmă din Bacău face studiul de fezabilitate pentru extinderea DN24, pentru accesul la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Contractul este de peste 680.000 lei
  • Roch la O firmă din Bacău face studiul de fezabilitate pentru extinderea DN24, pentru accesul la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Contractul este de peste 680.000 lei

Cabinet parlamentar

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Mokka – Card de Cumparaturi
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale
  • Salon cosmetica

Cabinete parlamentare PNL

Trafic Ziarul de Bacău · Copyright © 2023 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău