• de mai bine de jumătate de an, o fetiță zace în Secția Pediatrie I fără ca cineva să se intereseze de soarta ei • autoritățile care ar trebui să facă ceva pentru soarta copilului crescut în secția de spital își pasează reciproc responsabilitatea
Cazurile copiilor abanonați în spital nu mai reprezintă de mult timp o noutate și au ajuns aproape să nu mai impresioneze pe nimeni. De aproape fiecare dată scenariul este același: mamele îi internează pe copii, declară adrese false, după care se fac nevăzute. Chiar dacă părinții nu au asupra lor toate actele de identitate, medicii nu pot refuza internarea micuților pentru că, fără investigații, nu au de unde ști dacă starea copilului este sau nu gravă. După această procedură a ajuns în Secția Pediatrie I a Spitalului Județean Bacău și micuța Mădălina Mihai. Fetița a fost internată de mamă în unitatea spitalicească în luna noiembrie a anului trecut, cu diagnosticul de rino-faringită, după care femeia s-a făcut nevăzută. Mădălina a fost repusă pe picioare de medici la două săptămîni de la internare, însă în ciuda acestui fapt ea se află și acum în spital. „Despre părinți am aflat că ar fi plecat în străinătate. Poliția a identificat o bunică și o străbunică a fetiței, însă acestea nu vor să o ia în îngrijire, sub pretext că nu au posibilitatea să o crească. Pentru că numeni nu a venit să se intereseze de ea, Mădălina este și acum internată în spital, deși este perfect sănătoasă și nu mai reprezintă de mult un caz medical”, ne-a declarat Dumitru Anton, șeful Secției pediatrie I a Spitalului Județean Bacău. Marea nemulțumire a cadrelor medicale se leagă de faptul că nici autoritățile în domeniu protecției copilului nu au făcut nimic pentru a rezolva cazul micuței care stă internată în spital de mai bine de jumătate de an. Direcția Generală pentru Protecția Copilului le-a spus cadrelor medicale că sarcina realizări anchetei sociale revine Autorității Tutelare din cadrul Primăriei Bacău. Dovada că nici această autoritate nu și-a făcut treaba o reprezintă faptul că nici aum cazul micuței nu a intrat în discuție în Comisia Județeană pentru Protecția Copilului, întrucît dosarul era incomplet. „Cred că de acum este rea voință în ce privește soarta acestui copil. Nu se poate să stea jumătate de an în spital fără ca nimeni să nu încerce să rezolve problema. Este cea mai lungă perioadă de spitalizare pe care a necesitat-o un copil abandonat”, a mai spus medicul Dumitru Anton.
Micuța Mădălina și-a aniversat împlinirea unui an în salonul de spital și nu este exclus ca, în cazul în care autoritățile vor reacționa ca și pînă acum, ea să pășească în cel de-al doilea an de viață tot în pătuțul din spital. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns