Holul Muzeului de Istorie s-a transformat pentru o scurtă perioadă de timp într-un cartier select în care s-au adunat clădiri considerate repere arhitectonice ale secolului XX. Acest fapt se datorează elevilor clasei a XI-a, componenți ai secției de Arhitectură din cadrul Colegiului Național de Artă „George Apostu”, care și-au prezentat lucrările de sfârșit de an. „Vizitatorii care ne-au călcat pragul în cadrul «Nopții Muzeelor» – a recunoscut prof. Mariana Popa, directorul Complexului Muzeal «Iulian Antonescu» – au avut impresia că au în față o expoziție a unor arhitecți consacrați, fiind plăcut surprinși când le-am explicat că, de fapt, sunt lucrările unor elevi de liceu”. Rând pe rând, gâtuiți de emoție, tinerii și-au prezentat proiectele, purtând spectatorii prin lumea formelor abstracte ale arhitecturii moderne, vorbind despre John Lautner și a sa „Chemosphere” ori de alte clădiri și arhitecți care au definit peisajele urbane ale unor orașe precum Los Angeles ori San Francisco. La final, profesoara celor 26 de aspiranți la scaunul din fața planșetei de proiectare, arhitectul Iuliana Geliman, le-a mulțumit elevilor săi pentru „spiritul de echipă de care au dat dovadă și pentru un lucru dus la bun sfârșit”.
Reader Interactions
Viitorii arhitecți își prezintă proiectele
Holul Muzeului de Istorie s-a transformat pentru o scurtă perioadă de timp într-un cartier select în care s-au adunat clădiri considerate repere arhitectonice ale secolului XX. Acest fapt se datorează elevilor clasei a XI-a, componenți ai secției de Arhitectură din cadrul Colegiului Național de Artă „George Apostu”, care și-au prezentat lucrările de sfârșit de an.
„Vizitatorii care ne-au călcat pragul în cadrul «Nopții Muzeelor» – a recunoscut prof. Mariana Popa, directorul Complexului Muzeal «Iulian Antonescu» – au avut impresia că au în față o expoziție a unor arhitecți consacrați, fiind plăcut surprinși când le-am explicat că, de fapt, sunt lucrările unor elevi de liceu”. Rând pe rând, gâtuiți de emoție, tinerii și-au prezentat proiectele, purtând spectatorii prin lumea formelor abstracte ale arhitecturii moderne, vorbind despre John Lautner și a sa „Chemosphere” ori de alte clădiri și arhitecți care au definit peisajele urbane ale unor orașe precum Los Angeles ori San Francisco. La final, profesoara celor 26 de aspiranți la scaunul din fața planșetei de proiectare, arhitectul Iuliana Geliman, le-a mulțumit elevilor săi pentru „spiritul de echipă de care au dat dovadă și pentru un lucru dus la bun sfârșit”.
Lasă un răspuns