În primele două seturi, echipa gazdă n-a arătat mai nimic. Se ajunsese în setul al treilea, cu oaspeții conducând cu 16:14 la al doilea time-out tehnic. Și, de-atunci, studenții au înviat. Blocajul a început să funcționeze, atacanții au căpătat siguranță și au izbutit atacuri din linia a doua, iar preluarea a funcționat ceas.
Astfel, Știința a reintrat în joc, spre surprinderea adversarilor, ce se legănaseră în iluzia unei victorii facile. Foarte curând, Suceava avea să fie scuturată și mai serios, deoarece gazdele au ținut-o tot într-un iureș în setul IV, până la 21:9. De-aici însă, trendul s-a inversat. Știința a realizat punctele cu pipeta, în timp ce Suceava realizat serii lungi. Totuși, oaspeții n-au putut recupera decât până la 21. Tie-break-ul a fost echilibrat, cu oaspeții având inițiativa în prima jumătate și cu băieții lui Cornel Păduraru ținându-și calmul în a doua jumătate, când au trecut la conducere și au învins într-un final mult aplaudat de cei 100 de spectatori.
„După 2:0, o victorie a noastră nu mai părea posibilă. Cred că Suceava ne-a pus mari probleme din serviciu în primele două seturi, însă a obosit și ne-a dat prilejul să revenim. Din setul al treilea, am jucat cu doi ridicători, ceea ce a sporit mobilitatea sextetului nostru, iar asta s-a văzut. Am remarcat întreaga noastră echipă pentru spiritul său de luptă. Desigur, contează prezența și imboldul pe care îl dă Lazăr, dar, așa cum a observat publicul, juniori precum Sărăcuțu și Bitere au evoluat bine. Sunt jucători de viitor, pe care sper să-i putem ține atunci când vor deveni jucători foarte buni. Precizez că Sărăcuțu va împlini 17 ani abia săptămâna viitoare”, a rezumat la final antrenorul Cornel Păduraru.
(Peter KELMANN)
Lasă un răspuns