Producția de grîu la nivelul județului va fi relativ slabă în acest an din cauza capriciilor meteorologice. După estimările cultivatorilor, dar și ale Direcției Agricole, aproximativ 10.000 de hectare nu vor da mai mult de două tone la hectar. Cu toate acestea, nu se poate spune că pîinea cea de toate zilele este în acest moment amenințată. Cu o suprafață totală de circa 20.000 de ha cu grîu, județul Bacău nu se numără printre marii cultivatori, motiv pentru care marile firme de panificație se aprovionează prea puțin de pe piața locală. Furnizorii lor obișnuiți sînt firmele și silozurile din sudul țării. Președintele Pambac, Răducan Ion, spune că firma sa are suficientă materie primă. „Nu avem penurie de grîu și nici nu vom avea în viitorul apropiat”, a declarat șeful celei mai mari societăți de panificație. El este de părere că producătorii trebuie mai întîi să recolteze ce au pe cîmp și abia apoi să se discute despre prețuri și acoperirea necesarului, pentru că acum este prea devreme. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns