• o clădire părăsită din spital a devenit WC public improvizat • aceasta este amplasată la cîțiva metri de un puț de apă al spitalului • conducerea unității spune că toaleta improvizată nu reprezintă un pericol pentru calitatea apei
Între Maternitatea Bacău și gardul care separă Spitalul Județean de Parcul „Cancicov” a apărut peste noapte o toaletă improvizată. De acest lucru nu știa nici conducerea spitalului. WC-ul cu pricina, creat ad-hoc de cei care trec prin parc sau de boschetari, este chiar într-o clădire care aparține societății Electrica. Aici a fost un transformator, iar societatea băcăuană a mutat instalațiile, astfel că spațiul este dezafectat. Chiar dacă este la cîțiva metri de toaleta publică din parc, oameni trecuți de fiorii necesităților fiziologice au considerat că este mai ușot să sară pîrleazul în curtea spitalului decît să plătească la WC-ul public. Grav este că noua toaletă improvizată este situată doar la cîțiva metri de unul din puțurile de apă ale spitalului băcăuan. „Acest spațiu este al societății Electrica. Instalația a fost luată de cei de la Electrica anul acesta. Urmează ca spațiul să fie casat de proprietar și cînd va trece în posesia noastră îi vom da o altă destinație, îi vom pune ușă sau o vom dărîma, depinde dacă va avea o utilitate sau nu”, ne-a declarat medicul Leonard Roșu, directorul Spitalului Județean Bacău.
Lîngă spațiul cu pricina este situat puțul pentru alimentarea cu apă al spitalului, cu numărul trei, de la care se completează cantitatea de apă a spitalului. Conducerea unității medicale băcăuane spune că toaleta improvizată nu afectează cu nimic calitatea apei din puț, pentru că nu se pot infiltra dejecțiile umane pînă la nivelul apei. „Puțul are o adîncime foarte mare, de peste 160 de metri, pentru că de la început a fost gîndit așa, să nu ajungă apa menajeră în cazul în care se sparg conductele de la WC-ul public din parc. Pacienții noștri nu riscă să pățească nimic dacă beau apă din spital”, a precizat medicul Leornar Roșu.
Rămîne de văzut însă cît vor mai fi întîmpinați pacienții maternității și ai Oftalmologiei cu mirosul dejecțiilor umane, mai ales că vremea a început să se încălzească. O soluție simplă ar fi închiderea acestui spațiu pînă cînd se va ști exact dacă este utilizabil sau nu. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns