Vara activă a experților contabili din Grupul Experților Judiciari (GEJ) băcăuani a debutat cu o acțiune organizată de filiala județeană a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați – CECCAR, care a organizat, la sfârșitul lunii iunie, masa rotundă cu tema „Expertiza contabilă judiciară – noutăți procedurale an 2014”. Dezbaterile pe această temă au avut loc în sala de curs „Ion Ionescu de la Brad” a Filialei CECCAR Bacău, moderatori fiind președintele Consiliului Filialei, Marcel Bulinschi, directorul executiv, Constantin Păstrăv, și auditorul de calitate al filialei, Mihai Șchiopu.
Prima parte a mesei rotunde a abordat subiecte referitoare la Codul de procedură civilă, precum depunerea raportului de expertiză contabilă, noțiunea de „consilieri ai părților”, numirea expertului judiciar sau efectuarea expertizei la fața locului. Tot din această categorie s-a discutat despre termenul pentru depunerea raportului de expertiză contabilă, despre lămurirea sau completarea raportului de expertiză, despre efectuarea unei noi expertize și, precum și în alte reuniuni de acest gen, și despre majorarea onorariului cuvenit expertului
În partea a doua a întâlnirii, participanții au abordat subiecte din Codul de procedură penală referitoare la numirea expertului contabil, la incompatibilitatea expertului, la drepturile și obligațiile expertului sau la înlocuirea acestuia. S-a discutat, însă, și despre procedura efectuării expertizei, despre raportul de expertiză contabilă, despre audierea expertului, despre suplimentul de expertiză și despre efectuarea unei noi expertize. „Participanții – a opinat Marcel Bulinschi – au apreciat întâlnirea ca fiind deosebit de utilă, având în vedere importanța expertizei contabile ca mijloc de probă în activitatea judiciară.”
Lasă un răspuns