Un număr de 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din judeţul Bacău, au fost distribuite de Poşta Română, informaţia fiind prezentă în dosarul în care fostul secretar de stat Constantin Fecioru a fost reţinut.
„În considerarea faptului că l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae să dea dispoziţii care au dus la prejudicierea Companiei Naţionale Poşta Română şi a faptului că încă menţinea în funcţiune, prin influenţa pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare arătat, Pribescu Mioara, în 21 decembrie 2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Şerban şi apoi a obţinut, având susţinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv: preluarea de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, dintr-un birou folosit de acesta din urmă (unde era depozitată provizoriu), a corespondenţei ministrului Valerian Vreme(reprezentând 14.280 de felicitări de Crăciun), destinate electorilor săi din judeţul Bacău şi predarea ei pentru a fi distribuită de către CN Poşta Română SA, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte ministrul”, potrivit unor surse judiciare.
Potrivit sursei citate, Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poştei Române, avea intâlniri cu complicii săi, Constantin Ficioru şi Mărioara Pribescu, pentru a pune la punct detaliile faptelor pe care le comiteau, iar atunci când suspiciunile subalternilor n-au mai putut fi evitate a invocat autoritatea partidului şi că prin faptele sale se obţineau bani pentru acesta.
Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că „atunci când suspiciunile subalternilor nu au mai putut fi înlăturate Constantin Olimpiu Nicolae a invocat autoritatea partidului, faptul că prin mecanismul descris se obţineau bani «pentru partid»”.
Potrivit surselor citate, care redau din documentele anchetatorilor, în acest caz „în perioada mai 2011 – martie 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea lui Pribescu Mioara şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondenţă a agenţilor economici prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de 1.128.228 lei”.
„Constantin Olimpiu Nicolae este cel care a stabilit când şi cât din corespondenţa prezentată era preluată direct în cartare, pentru distribuire, Pribescu Mioara şi Marius Constantin Fecioru fiind informaţi ori consultaţi cu privire la aceste împrejurări; aceştia din urmă au fost cei care decideau dacă mecanismul de fraudare continua sau nu. În două împrejurări individualizarea loturilor de corespondenţă care ar fi urmat să fie distribuite fără francare, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, a făcut-o Pribescu Mioara”, mai spun sursele citate.
Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, Marius Constantin Fecioru, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA care îl acuză de instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional, au declarat surse judiciare.
Potrivit surselor citate, Ficioru este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la trafic de influenţă şi constituirea a unui grup infracţional organizat. În cazul acestuia, procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să decidă dacă propune unui judecător de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a acestuia.
Mandatul pe numele fostului secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională a fost emis într-un dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite de foşti angajaţi ai Poştei Române.
Marius Constantin Fecioru a venit la sediul central al DNA în jurul orei 12.30, la intrarea în sediul instituţiei el nedorind să facă declaraţii.
De asemenea, la DNA a venit şi Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei Economice a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).
Cei doi sunt implicaţi într-un dosar ce vizează fapte comise de funcţionari publici ai Poştei Române, între anii 2011- 2012, în urma cărora statul a fost prejudiciat cu aproximativ 300.000 de euro.
Mai exact, conform unor surse judiciare, în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poştei Române, la instigarea şi sub autoritatea Mioarei Pribescu şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de Poşta Română, fără facturare, corespondenţă prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de 1.128.228 de lei.
Conform sursei citate, pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa CNPR nu există procese verbale de predare-primire. În plus, pe lângă aceste documente, lipsesc şi volumele de trimiteri poştale.
sursa Mediafax
un muritor de rand a zis
Din pdv . al subsemnatei in speta exista atat indicii temeinice cat si suspiciuni rezonabile …de cata vreme mai e nevoie pentru pronuntarea unei hotarari legale si temeinice ?!
Delta+Foxtrot a zis
Cine e golanul asta ? Un fost mic comerciant din Onesti, un neica-nimeni care dupa ce a prins gustul pupatului in kur, a ajuns ministru. Incompetent si depasit total de situatie, a pus botul la toate cererile sefilor, incalcand legea si crezand ca PDL si Basescu or sa il apere. Crapa-ti-ar tartita in puscarie, nenorocitule ! Ai facut de ras Onestiul !
Vanvacoulos a zis
Suspiciuni de frauda la Asociatia de proprietari 51, din Onesti – Neculai BOGHIU
Unele nereguli cu privire la platile si incasarile efectuate de catre Asociatia de Proprietari nr. 51 din Onesti (Cartierul Mal), in perioada anilor 2003-2005, i-a facut pe un grup de locatari sa sesizeze Politia municipiului Onesti si sa ceara o expertiza contabila. Expertii au fost stabiliti prin ordonanta emisa de Politia Onesti, ca fiind Vasile Cristia si Beatris Bahamat. Acestia trebuie sa verifice legalitetea incasarilor si platilor efectuate de Asociatia de Proprietari nr. 51 in anii 2003-2005 si daca s-a produs vreun prejudiciu. Dupa verificarea a peste 250.000 de chitante si confruntarea acestora cu registrele de casa, expertii au gasit mai multe nereguli. La unii locatari, desi suma depusa la casierie era de ordinul milioanelor de lei vechi, in registrul de casa apareau doar citeva sute de mii de lei. Aceasta a fost situatia locatarilor C. Palade, Gelu Munteanu, S. Dulhac. Aurica Hanganu, administrator al Asociatiei nr. 51, ne-a declarat ca „indiferent daca este sters ultimul zero din sumele depuse de locatari, in fisele analitice sint trecute exact toate sumele, astfel ca acestea coincid cu sumele inscrise in registrul de casa”. Desi nu au avut la dispozitie toate actele contabile, expertii contabili au constatat ca „in perioada anilor 2003-2005, intre soldurile la registrele de casa, calculate de Asociatia de Proprietari nr. 51 si soldurile calculate la expertiza contabila judiciara exista o diferenta de 74.352,64 lei, reprezentind plati ilegale, fara documente justificative”. In Raportul de expertiza contabila se precizeaza ca „aceasta diferenta urmeaza sa fie recuperata de la persoanele care reprezinta legal Asociatia de Proprietari nr. 51 din Onesti”. Nicolae Boghiu, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 51 din Onesti, a cerut Politiei municipiului Onesti efectuarea unei noi expertize si asteapta rezultatele. El ne-a declarat ca „pe linga faptul ca expertii contabili nu au vazut toata documentatia necesara, expertul contabil Beatris Bahamat nu putea face aceasta expertiza intrucit ea locuieste in Cartierul Mal si a sprijinit in mai multe rinduri grupul de locatari din cartier *porniti* impotriva Asociatiei nr. 51, cu care sintem in instanta in sase dosare judecatoresti, ei dorind schimbarea conducerii asociatiei”. Nicolae Boghiu a tinut sa precizeze si faptul ca unii locatari au mari datorii catre Asociatia de Proprietari nr. 51 si in luna decembrie 2006 a inaintat in instanta de judecata un numar de 17 dosare pentru recuperarea sumelor.Marian Manea, reprezentant al locatarilor nemultumiti de activitatea desfasurata de catre asociatia de proprietari, ne-a declarat: „Daca verificarea platilor si incasarilor din anii 2003-2005 a scos la iveala un prejudiciu de 74.352,64 lei, acest fapt ne face sa cerem o continuare a expertizei si pentru anul 2006″. Mentionam ca grupul de locatari nemultumiti din cartierul Mal a avut si o intrevedere cu Emil Lemnaru, primarul municipiului Onesti, pentru a-i prezenta situatia.