La invitația prefectului Dorian Pocovnicu, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a participat ieri la ședința Comisiei de Dialog Social a județului Bacău. Invitați să-și prezinte problemele cu care se confruntă au fost șefi de instituții, lideri de sindicat și reprezentanți ai patronatelor.
Ion Barbu, directorul ITM Bacău, i-a spus ministrului Pop despre problemele în probarea muncii la negru, dar și despre lipsa mijloacelor de transport. ITM Bacău are 5 mașini, dar două abia se mai târâie pe șosele, fiind un pericol real. În același ton a fost și Cristina Ciobanu, directoarea AJPIS, care a subliniat că e nevoie de dotări mai bune, într-un județ ca Bacăul, situat în topul pe țară la numărul de asistați sociali.
Gheorghe Huluță, președintele CNSLR Frăția a ținut un lung discurs presărat din belșug cu expresia „nota bene” (cu sensul greșit de „lucru bun”), în care a susținut că nu există muncă la negru în firmele unde activează sindicate. Huluță a recunoscut că, totuși, organizațiile sindicale sunt din ce în ce mai puține și mai subțiri. Sindicalistul a apreciat că este imperios necesară revenirea la Contractul Colectiv de Muncă, la nivel național.
Liviu Pop a părut că ascultă, deși s-a jucat îndelung și preocupat cu telefonul, chiar și-a notat câteva chestiuni auzite, concluzionând că „munca la negru e o luptă continuă, dar suntem pe drumul cel bun”. Demnitarul a mai spus că nu se poate reveni la Contractul Colectiv de Muncă, la nivel național, deoarece se opune un acord ce ar fi fost semnat de Guvernul Boc cu Banca Mondială.
Lasă un răspuns