• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Top Story / Primăria Onești preia rețelele de apă de la firma lui Ovidiu Budeanu. Ce declară afaceristul

Primăria Onești preia rețelele de apă de la firma lui Ovidiu Budeanu. Ce declară afaceristul

Ziarul de Bacau 28 decembrie 2016 2 comentarii

LikeShare

Primăria Onești preia, azi, administrarea rețelelor de apă ale orașului, după o criză în care, din cauza datoriilor firmei Apă Canal SA, controlată de Ovidiu Budeanu, oneștenii au avut apă la un debit de 30% din normal.

Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești

Edilii Oneștiului anunță, într-un comunicat de presă, că, după 17 ani, timp în care rețeaua de apă a fost exploatată de SC Apă Canal SA, firmă privată, sistemul de alimentare va fi gestionat de SC DPP SA Onești, societate aflată în subordinea Consiliului Local.

„Menționăm că preluarea sistemului de apă de către municipalitate a fost întârziată de acționarul majoritar al SC Apă Canal SA, care până în ultimul moment a avut pretenții financiare în afara cadrului legal în cuantum de aproximativ 1,8 milioane de lei, acțiune ce a tergiversat eforturile Primăriei. De asemenea, întreruperea furnizării de apă în regim de permanență către consumatorii oneșteni a fost cauzată de neplata datoriilor foarte mari ale SC Apă Canal SA către Compania Regională de Apă Bacău”, anunță Primăria Onești, în comunicatul de presă.

Ovidiu Budeanu, acționarul majoritar al SC Apă Canal SA, a declarat pentru Ziarul de Bacău că nu dorește să comenteze despre bani, dar că e foarte mulțumit pentru că se asigură continuitatea serviciului de apă și canal, ca și de faptul că toți angajații săi au loc de muncă asigurat la DPP SA.

Municipalitatea intenționează să intre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB) și SC CRAB SA, pentru a putea accesa fonduri europene necesare înnoirii rețelelor de apă, vechi de 60 de ani.

Plimbați prin sălile de judecată

Potrivit unor sentințe judecătorești rămase definitive, Consiliul Local Onești este proprietar pe rețeaua de apă și canalizare, deși acest drept a fost pretins și de societatea Apă Canal SA. Omul de afaceri Ovidiu Budeanu a susținut mulți ani că, odată cu achiziția acțiunilor la Onedil SA (actuala Apă Canal SA), prin privatizare, a cumpărat pentru totdeauna și exclusivitatea serviciului de apă și canalizare în Onești.

În urmă cu aproape un an, senatorul Dragoș Benea, pe atunci președinte al Consiliului Județean Bacău, a avertizat că, pe bugetul UE 2014-2020, Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), județul Bacău va depune o aplicație estimată la circa 150 de milioane de euro.

„Din păcate, este posibil ca oneștenii să nu beneficieze. Rețelele din Onești sunt vechi, necesarul în Onești estimat este de circa 30 de milioane de euro. Banii pot fi accesați de CRAB dacă Oneștiul devine membru ADIB. Dacă nu, sănătatea și puterea de cumpărare ale populației vor avea de suferit. Oneștiul e în ceasul al 24-lea”, a spus Dragoș Benea.

În replică, afaceristul Ovidiu Budeanu a susținut contrariul: „Consiliul Local Onești nu are rețelele în proprietate, pentru că sunt la noi în patrimoniu, le avem în lista mijloacelor fixe”.

„Chiar dacă mai durează 2-3 ani, sută la sută voi câștiga, nu există niciun fel de dubiu. Bătălia abia acum începe, dreptatea este de partea noastră. Ca într-un film american, la sfârșit dreptatea va învinge. Dacă vor să negociem este una, dar dacă nu, în 30 de zile – deci nu în a 29-a zi, ci în a 30-a – fac apel și ne vom judeca încă un an sau doi, fără probleme”, a mai declarat Budeanu, pentru Ziarul de Bacău, în ianuarie 2016.

Un nou început

Între timp, datoriile firmei sale către CRAB au crescut, iar aceasta a fost nevoită să oprească apa aproape de tot în Onești.

Acum, odată cu preluarea rețelelor de apă, Primăria Onești roagă beneficiarii, persoane fizice și juridice, să achite contravaloaarea serviciilor prestate, pentru ca serviciul să poată fi susținut.

LikeShare

Din categoria: Economie, Top Story Etichete: apa Onești, DPP SA Onesti, Nicolae Gnatiuc, primaria Onesti

Reader Interactions

Comentarii

  1. Hotwater a zis

    28 decembrie 2016 la ora 8:09 pm

    Ascultati ce va spun …… Atat timp cat utilitatile publice vor fi gestionate de politicieni si firmele lor interpuse , asa zis private , problemele vesnice ce tin de apa potabila , canal , apa calda , nu vor disparea . Numai cand acestea vor fi date in concesiune profesionistilor in domeniu care au dovedit in timp ca au avut rezultate si stiu sa rezolve problemele aparute , fara ajutor politic si sa nu fie implicati politicieni in nimic din acestea , atunci populatia nu va mai beneficia de avarii sau neputinta unora de a le asigura serviciile .

    Răspunde
  2. Grindeanu a zis

    28 decembrie 2016 la ora 8:55 pm

    Prin afilierea la CRAB a retelelor si serviciului de apa din Onesti primarul fuge de raspundere.
    Este un fals beneficiu ca vom beneficia de fonduri europene prin CRAB. Daca primarul vrea fonduri europene o poate face punand la treaba intreg aparatul pe care il are la primarie. Nu se intrevede decat un nou bluf pentru onesteni asa cum este si cu gunoiul (noi platim cel mai mare pret din judet). Serviciu de salubritate care s-a dat cu votul celor care ne conduc si azi, tot pe premiza fondurilor europene s-a dat. Rezultatul este ca onestenii platesc cel mai mult fara beneficii suplimentare, asa cum se va intampla si cu apa.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

 

Ultimele articole

Ministrul Mircea Fechet: „Reformele sunt incomode și cer un cost politic pe care puțini sunt dispuși să și-l asume”

UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai

Războiul de 200 milioane lei ajunge la tribunal! Evergent Investments dă în judecată Aerostar SA Bacău

Breahnă-Pravăț, vizită pe șantierul DJ 252B, Gioseni – Pâncești. Proiectul de 53,5 milioane lei este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”

Shopping în Turcia: ce merită să cumperi și unde găsești cele mai bune prețuri 

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • Dinu la Războiul de 200 milioane lei ajunge la tribunal! Evergent Investments dă în judecată Aerostar SA Bacău
  • Celentano la UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai
  • lukas la UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai
  • SEPTEP la UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai
  • Andrei la Primăria a reparat pasajul Letea, după ce apa se infiltrase în pereții lucrării proaspăt inaugurate

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău