Tratează diabetul cu produse naturale
Diabetul este o tulburare a metabolismului glucidic (hiperglicemie), care duce la creșterea zahărului din sînge, peste 1,2 grame la mie, și eliminarea lui prin urină. Aceasta se datorează atît disfuncției pancreasului, cît și disfuncției hipofizei, suprarenalelor, tiroidei, glandelor sexuale și scade secreția de insulină a pancreasului sau determină creșterea secreției celorlalte glande. Bolnavii urineaza des, au sete mare, slăbesc în forță și în greutate, deși mănîncă mult. Este necesar regim alimentar.
Medicii recomandă insulina. Insulina este, însă, o substanță toxică și are efecte nocive asupra vaselor sanguine. Întrebuințarea ei îndelungată duce la boli arteriale și frînează activitatea tiroidei. Dar, în locul ei, pot fi folosite cu succes, produsele naturale. Iată numai două rețete:
Vin de praz: peste 500 g praz tăiat pînă la vîrfurile verzi, se toarnă 0,7 l vin alb și se lasă 24 h acoperit. Se filtrează și se toarnă în sticle. Se bea dimineața și seara, cîte o gură. Restul poate fi pus pe pîine și mîncat, pur și simplu.
Rachiu de usturoi: se zdrobesc trei căpățîni mari de usturoi, se pun într-o sticlă de 1 litru care se umple apoi cu rachiu de secară și se lasă 14 zile. În fiecare zi, înainte de micul dejun, se ia o linguriță din acest produs, macerat. Atenție la cei care suferă cu stomacul!
Farmacia Naturii vă mai oferă, însă, și alte produse:
MULTIFRUCT TOTAL FORTE – biostimulator natural superior, fără conservant, cu efecte multiple pentru sănătate. În cazul diabetului, permite scăderea necesarului de insulină prin pectine, care reglează metabolismul lipidelor, ceea ce duce la o scădere a glucozei din urină.
ZINCATIN – deficiența de zinc apare odata cu înaintarea în vîrstă, în caz de diabet.
CROMATIN – cromul optimizează sensibilitatea celulelor la insulină, asigurînd o completă utilizare a insulinei, al cărei timp de înjumătățire este relativ scurt. Cromul controlează concetrațiile sanguine ale glucozei la diabetici, utilizarea cromului protejînd diabeticii de hipoglicemie.
CROM PICOLINAT – este recomandat ca un adjuvant în controlul greutății, participă la reglarea nivelului glicemiei, intervine în normalizarea metabolismului glucidelor și lipidelor.
MOMORDICA – are o compoziție bogată în frunze de afin, dud, mesteacăn, teci de fasole și contribuie la scăderea glicemiei prin creșterea utilizării periferice a glucozei și inhibarea producției hepatice de glucoază. Este adjuvant în diabetul zaharat tip 1 și 2 și în pancreatite cronice
FITODIAB – are fructe de afin, semințe de fasole, mesteacăn și dud alb, stimulează discret secreția de insulină și creste substanțial utilizarea periferică a glucozei.
NEUROMION – extras din grîu, orez, ardei, floarea soarelui, măceșe și este indicat in polineuropatie diabetică periferică, somatică și vegetative.
GERIATRIC VITA-MIN – combinație de 13 vitamine esențiale și 16 minerale și oligoelemente. Combate oboseala, epuizarea fizică și se recomandă în tratamentul bolilor de nutriție (diabet, hiperlipidemie), boli hepatice etc.
EPA +DHA – fiecare capsulă conține 200 mg DHA si 300 mg EPA. Acestea au rol de a tonifica funcțiile cordului și au efecte benefice în neuropatie și diabet.
HEROVIT PLUS – conține un grup de vitamine care sînt de cea mai mare importanță în diabetul zaharat, ca tratament adjuvant pentru ameliorarea neuropatiei și metabolismului general.
CHITOSAN – este extract din carcasă de raci și scade nivelul colesterolului, imbunătățește capacitatea de drenare a sistemului limfatic, are acțiune hipoglicemiantă, fiind indicat în faza de debut a diabetului zaharat 2.
BORAGO – se utilizează ca adjuvant în diminuarea diabetului zaharat și obezității.
MYRTIN – este adjuvant în microangiopatia diabeticilor.
Ceai antidiabetic: patlagina, alun, dud, afin, ceai verde, Iarba Sf. Ion.
De asemenea, se recomandă tinctura antidiabetică (o combinație de șapte plante și un amestec de extracte, cu efect hipoglicemiant: muguri de alun, mlădițe de măslin, mlădițe de afin, ienupăr, nuc și arțar.
Pîinea naturală – produsă de asociația Elta Universitate, este obținută din prepararea tărîțelor de grîu cu zer din laptele de vacă. Aluatul este deshidratat la temperatura normală, de 37 grade Celsius. Astfel, își păstrează toate calitățile biologice. Nu conține hidrați de carbon, sare, gluten. Este bogată în fibra vegetală care, ajunsă în organism, absoarbe toxinele și accelerează digestia. Este indicată în diabet (scade glicemia); insuficiențe renale, hepatită, ulcer, obezitate etc. Pentru o mai bună și reală cunoaștere a calităților pîinii naturale, reprezentanța Bacău a asociației Elta Universitate inițiază un program prin care oferă, pe o perioadă de 30 de zile, celor bolnavi de diabet, această pîine naturală.
Vor fi selectați, în pricipal, cei care recunosc că în drumul spre sănătate este necesar și curajul de a cunoaște realitatea. Programul se desfașoară sub supravegherea unui medic specialist în diabet și nutriție. (Iulia BARBU, administrator, Farmacia Naturii Bacău)
Lasă un răspuns