Ciorbă de perișoare cu știucă sau pește alb
Ingrediente
1,5 kg stiucă ( sau pește alb)
350 g ceapă
200 g franzelă
150 g morcov
100 g albitură
400 g roșii
100 g orez
100 g lămîie
150 g smîntînă
două ouă
100 ml ulei
două legături de pătrunjel verde
două legături de leuștean
Mod de preparare
Fileurile de știucă se trec de două ori prin mașina de tocat cu sita deasă, cu 200 g ceapă și franzelă înmuiată în apă și stoarsă bine. Se adaugă ouăle, o legătură de pătrunjel și una de leuștean tocate mărunt, se condimentează și se sărează. Se amestecă toate și se formează perișoare mici. Restul de 150 g de ceapă se toacă mărunt și se călește în ulei. Se adaugă morcovii și albitura rase și se călesc împreuna cîteva minute. Se adaugă trei litri de apă și se fierbe circa o oră. Se adaugă perișoarele, roșiile curățate de coajă și semințe tăiate în cuburi, și orezul care a fost fiert separat. Se mai fierbe 20 de minute, se adaugă smîntîna și se acrește cu zeama de lămîie. Se potrivește gustul de sare și se adaugă pătrunjelul și leușteanul verde tocate. Poftă mare!
Lasă un răspuns