Prețurile legumelor și fructelor comercializate în piețele băcăuane au început încet-încet să scadă. Cea mai vizibilă ieftinire este la pepeni, unde cei 10.000 de lei/kg sînt un sfert din prețurile afișate acum o săptămînă, două în urmă. Dar și la alte produse prețurile au dat înapoi. Vinetele se găsesc și cu 20.000 – 25.000 de lei pe kilogram, deși nu cu mult timp în urmă precupeții dădeau marfa cu prețuri aproape duble Ardeii grași nu mai sînt chiar un lux. Deși cei mari și frumoși se mai vînd la 40.000 de lei/kg, cei mai puțin ochioși se găsesc și la 25.000 de lei/kg. Fasolea păstăi a ajuns la 15.000 – 18.000 de lei/kg, adică la jumătate față de săptămîna precedentă.
Prețurile au început să scadă nu doar la legume, ci și la fructe. Și cireșele și vișinele au mai dat înapoi, dar apropierea finalului de sezon pentru aceste fructe ar putea duce la mărirea prețurilor pe ultima sută de metri. Mai menționăm că abundența de roșii trage încet-încet și prețurile în jos. Deși băcăuanilor li se cerea nu demult 40.000 de lei pentru un kilogram, acum găsești și cu 15.000 de lei, sau și cu mai puțin. Facem precizarea că același produs poate fi mai scump la sfîrșit de săptămînă, cînd toată lumea face cumpărături, sau mai ieftin spre sfîrșitul zilei, cînd precupeții se grăbesc să mai scape de marfă. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns